Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Lørdag åpnes kunstutstillinga Relasjoner #2 i Finstua

Jon Olav Ørsal Tysdag 25. februar 2020

Kunsthandverker Brit Dyrnes og billedkunstner Beate Gjersvold åpner lørdag 29. februar kl. 13.00 sin utstilling Relasjoner #2 i Surnadal Kulturhus.

I en presse melding skriver Surnadal kunstforening om det unike samarbeidet:
Kunsthåndverker Brit Dyrnes og billedkunstner Beate Gjersvold startet det tverrfaglige samarbeidsprosjektet Relasjoner i 2017 da begge jobbet i samme atelierfellesskap i Trondheim. Begge har også kunstnerisk virksomhet i Møre- og Romsdal og fra og med 2018 har Dyrnes drevet Kvenna Kunstnerverksted i Surnadal. Gjersvold har atelier i Rotvoll Kunstnerkollektiv, Trondheim.

Kunstnerne har både hver for seg og sammen jobbet med landskapet som tema. Leire er det materialet Brit Dyrnes arbeider mest med. Hun henter blåleire og annet materiale fra landskapene i de nærområdene hun har prosjekter. Av tilfeldige små utsnitt av landskapet, skaper hun sine egne landskap. I noen tilfeller er sluttresultatet rå, ubrent, tørket leire.

Beate Gjersvold maler landskap, men ikke fra virkelige steder. I kraft av landskapet vil hun ikke formidle landskapet som sted, men som uttrykk for følelser, tilstander og hendelser. Sammen undersøker kunstnerne pigmentenes og oksydenes egenskap og virkninger i tørkeprosessen og brenningsprosessen. Relasjoner har oppstått i samarbeidet og undersøkelsene.

 

Først publisert: 25. februar 2020, 05:00 - Sist oppdatert: 24. februar 2020, 23:42