Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Lokale Byggmakker-butikker står støtt

Jon Olav Ørsal Onsdag 23. august 2023

Byggebransjen opplever tøffere tider og byggevarekjeden Byggmakker varslet 22. august at dette nå får konsekvenser for dem, med mulige nedbemanninger og nedleggelser av enkelte egeneide varehus. Lokalt står imidlertid de frittstående Byggmakker-butikkene på Tingvoll, Sunndalsøra og Surnadal støtt.

Ingen krise hos lokale Byggmakker-butikker
Selv om det er nedgangstider i byggebransjen kan Byggmakker-butikkene i vår region melde at det er langt fra krisestemning hos dem.
– Vi tok hensyn til en varslet nedgang som følge av prisøkninger, renteøkninger og økte byggekostnader tidlig, og jobber ut fra justerte budsjetter. Vi har i dag god kontroll på driften, har solid egenkapital og det er ingen planer om verken permitteringer eller nedbemanninger hos oss, seier ay Britt Dyrli, daglig leder – Byggmakker.  Hun seier at Byggmakker-butikkene i vår region har hatt god inntjening over en 10 års periode, og er derfor godt rustet til å motstå eventuelle konjunktursvingninger på kort sikt.

Talgø-konsernet med fortsatt tro på fremtiden
Etterspørselen etter nybygg har det siste året vært synkende på nasjonalt nivå, aller mest for hytter, boliger og private næringsbygg. De lokale Byggmakker-butikkene er heleid av Talgø-konsernet, som kan melde om mer lovende tendenser på Nordmøre.
– Vi har selvsagt vært spente på utviklingen også her i regionen, men opplever nå god ordreinngang både hos Talgø Bygg og hos våre snekkerbedrifter. I dag er ordreboken fylt med både eneboliger, flermannsboliger og landsbruksbygg, og som lokal bedrift velger vi selvsagt våre lokale byggevarehus, noe som også sikrer betydelig innkjøp fra Byggmakker-butikkene på Tingvoll, Sunndalsøra og Surnadal, sier Michal Heimlund, som er daglig leder for Talgø Bygg.  

Talgø sine anlegg på Syltøran. Her er både Talgø MøreTre, Byggmakker Surnadal og Hageland Surnadal lokalisert. Byggmakker og Hageland ligg lengst til høyre på bildet. Arkivfoto Jon Olav Ørsal

På lag med kundene
For Byggmakker er det viktig å være en solid og trygg samarbeidspartner for kundene i de lokale markedene.
– Vi vet at de tøffe tidene vil merkes for flere og er stolte over å ha trofaste kunder som vi skal gjøre vårt ytterste for å lose trygt gjennom litt mer rufsete farvann. Vi har tro på at det er et marked her som vi kan leve godt av også i årene som kommer, og er klare for å være den stødige makkeren både privatkundene og proffene søker, seier May-Britt Dyrli i Byggmakker.

 

 

Publisert: 23. august 2023, 10:53