Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Lokal handledag på Matkroken

Jon Olav Ørsal Måndag 17. oktober 2016

Lørdag markerer Matkroken Todalen den lokale handledagen.  Det er en årlig markering som skjer i alle nærbutikker som er knytta til Merkurprogrammet. Dei fleste er såkalte sistebutikker, og har en viktig funksjon i et levende lokalsamfunn.  Det blir en dag fylt med lokal handel, prat med naboen og med aktiviteter i butikken og selvsagt servering av gratis kaffe og bløtkake hele lørdagen, seier handelsmann Terje Nordvik til Todalen.no.

Bruk nærbutikken din, oppfordrere kommunalminister Jan Tore Sanner
– Jeg vil oppfordre kunder om å bruke nærbutikken sin. Dess mer butikken blir brukt, dess bedre blir den, sier kommunalminister Jan Tore Sanner i forbindelse med den landsomfattende «Handle lokalt-kampanjen».  Kommunalministeren peker på at nærbutikker er viktige for å skape gode lokalsamfunn og vekst og verdiskapning i hele landet.  – Lokalbutikken er ofte mer enn en butikk. Det er der folk treffes, og kanskje har den mer å by på enn melk og brød, sier statsråden som har det politiske ansvaret for norsk distriktspolitikk – inkludert Merkur-programmet.

toresanner

Bruk nærbutikken oppfordrer kommunalminister Jan Tore Sanner. Foto:Merkur

Kreative kjøpmenn
Kommunalministeren er opptatt av vekst og utvikling. Han registrerer med glede at mange distriktskjøpmenn som deltar i Merkur-programmet, er entreprenører.
– Jeg ser at mange distriktskjøpmenn forvalter en arv med lange tradisjoner. Samtidig er de kreative og nyskapende, nettopp for å kunne sikre videre drift i butikken, se nye løsninger og etablere nye tjenester eller næringsaktivitet som gir lønnsom drift i årene framover, sier han.
– Merkur-programmet hjelper distriktskjøpmenn, i deres leting etter andre tjenester og funksjoner som kan være med på å utvide tjenestetilbudet.  Det gir dagligvarebutikken flere bein å stå på, samtidig får kundene et bedre tjenestetilbud. Det som er positivt for butikken er samtidig positivt for bygda og folka som handler der. Det er noe av essensen i de gode resultatene som Merkur gir, legger han til.

HalsOil er verdens beste drivstoff, hevder handelsmann Nordvik. Foto: Jon Olav Ørsal

Lojale kunder
Denne tosidigheten fordrer også en lojalitet og engasjement fra kundene. Butikken kan være en viktig krumtapp for gode varer, gode sosiale møteplasser, og en arena for nyskaping. Det krever at kundene bruker butikken året gjennom.
– Derfor vil jeg bruke denne anledningen, i forbindelse med kampanjedagen for å handle lokalt den 1. november, til å oppfordre kunder til å bruke nærbutikken sin. Dess mer butikken blir brukt, dess bedre blir den. Møt opp, still krav, kom med forslag til forbedringer! Samspillet mellom butikken og de som bor og besøker lokalsamfunnene landet rundt er viktig, slutter kommunalminister Jan Tore Sanner i sin appell.

Publisert: 17. oktober 2016, 11:56