Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Linnéa Myhres «Evig søndag» til Surnadal 30. november

Jon Olav Ørsal Fredag 22. november 2019

Livet som blogger er glamorøst – sett fra utsiden. På innsiden av boblen går livet med til å telle minutter til det er lov å innvilge seg noe å spise, eller å ta sovemedisin, til dagen er over. Til dagene er over. Teatret Vårt har, i samarbeid med Den Nationale Scene, dramatisert Linnéas Myhres roman «Evig søndag» – et brutalt ærlig teaterstykke om å telle kalorier og vente på vendepunktet.
Følelsen av å verken være verdifull eller viktig stenger venner og familie ute. Livet handler om å vente – på å bli tynnere, eller på likes og kommentarer på sosiale media. Helt til noe tilsynelatende umerkelig, uvesentlig og uventet skjer. Noe gjør det mulig å finne igjen seg selv.

Spennande forestilling i kulturhuset denne kvelden. Foto Teatret Vårt

Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til. (Linnéa Myhre: Evig søndag)

Skuespiller Stine Robin og forfatter Linnéa Myhre vokste begge opp i Molde på 2000-tallet. Da Linnéa Myhre ga ut «Evig søndag» var hun en av Norges mest kjente og prisvinnende bloggere med daglig besøk av 30 000 lesere. I serien «La Linnéa leve» som gikk på NRK P3s nett-tv ble hun lagt merke til for sin åpenhet om psykiske lidelser.
– Romsdal Budstikke lovpriste forestillingen: «Stine Robin Eskildsen! Du verden, for en forestilling!», (terningkast 6).
Lørdag 30. november kommer  altså Teatret Vårt til Surnadal kulturhus med forestillinga «Evig søndag».

Spennende og flott forestilling på kulturhuset. Foto fra Teatret Vårt

Kom og opplev teaterforestillinga «Søndag kveld». Foto Teatret Vårt

Publisert: 22. november 2019, 16:32