Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Lauvfall 2022 i galleri Finstuå

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 19. september 2022

Laurdag 24. september klokka 15:00 opnar Surnadal kunstforening utstillinga Lauvfall 2022 i galleri Finstuå på Surnadal kulturhus. Det er 20 år sidan Surnadal kunstforening, for første gong, arrangerte denne juryerte haustutstillinga, og det er stor stas å kunne ønske kunstnarar og publikum velkommen til Lauvfall 2022, heiter det i pressemeldinga frå kunstforeninga.

Surnadal kulturhus vart offisielt opna i 2002, og dette året arrangerte Surnadal kunstforeningen den aller første Lauvfall i galleri Finstuå. «Det var umåtelig kjekt for kunstforeninga å endelig få tilgang til et fast galleri, etter mange års nomadetilværelse uten
fast utstillingslokale», seier Marit Elin Eid, i styret i Surnadal kunstforening i ei pressemelding.

«Lauvfall markerte en ny satsing for kunstforeninga, der vi engasjerte profesjonelle til å være jury», seier ho vidare.

«De første årene arrangerte vi Lauvfall hvert år, men vi så snart at denne utstillinga var veldig arbeidskrevende, så vi har nå landet på annethvert år. Så kom det også en pandemi,
som bidro til at dette er første Lauvfall siden 2019. Dette er den 14. Lauvfall-utstilinga», fortsett ho. 

Haustutstillinga er eit stort løft for Surnadal kunstforening, så dei gler seg stort over den positive responsen utstillinga får regionalt.  

I år er det 20 kunstnarar og 25 arbeider. Juryen har i år vore leia av Cecilie Nissen. Av dei 43 håpefulle som sendte inn, tilsaman 125 arbeider i ulike teknikkar, vart altså 20 kunstnarar og 25 arbeider med på årets Laufall. For første gong, var det i år, digital innsending av arbeider. 

«Rabarbra og akvedukt»

Klokka 18:00 same dag blir det opning av utstillinga «Rabarbra og akvedukt» på Surnadal Billag. Her er kunstnarane Cecilie Nissen (Lauvfall sin juryleiar) og Tine Aamodt som stiller ut.

Denne utstillinga er ein del av eit større prosjekt, som består av ope atelier og kunstsamtale med Jon Arne Mogstad, «maleri-workshop», som er ope for alle, med utstilling etter ferdig kurs, og foredrag med relevante tema. 

Lauvfall 2022 – pressemelding

 


Medlem i Todalen.no –


 

Publisert: 19. september 2022, 11:01