Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
La Bête på Kulturhuset

La Bête på Kulturhuset

Jon Olav Ørsal Tysdag 9. april 2013

Teatret Vårt kommer til surnadal kulturhus med stykket La Bete torsdag 18.4. kl. 19.30.  En komedie i forrykende fart kan vel ikke skade, det er ofte litt «tunge» saker som blir vist, men denne gangen får vi se brusende kostymer, rappe replikker og gale påfunn – dette er en komedie i klassisk innpakning med alt som hører til!

 Marquise de Conti har ansatt en egen teatertrupp på sitt slott – men ingen kommer for å se stykkene til truppens intellektuelle leder Elomire. Synes folk at repertoaret deres er for smalt eller for politisk korrekt?

På et marked oppdager markisen den folkekjære gjøgleren Valere, også kjent som «La Bête». Han gir en forestilling med platte vitser og prompeputer, og publikum er over seg av begeistring! Det gir henne en ide: Hva nå hvis hun kunne forene Elomires fine hensikter med Valeres grove metoder? Hun ber truppen om å ta inn Valere og sette opp stykkene hans.

Dette utløser øyeblikkelig krise i truppen. På kort tid utvikler situasjonen seg fra kjølig ironisk høflighet til full krig. De to herrene er som ild og vann og tar i bruk alle knep for å bevise hvem som er den største kunstner og hva teater skal være.  Forestillingen er en oppvisning i skuespillerkunst, en duell med ord, hvor finkulturen forsvarer seg mot det folkelige. Fisefin eller vulgær? Hvem vinner?

Billetter får du på billettluka, eller på Surnadal Kulturhus, og koster for barn kr 130, honnør kr 200 og andre kr 250.

Publisert: 9. april 2013, 18:21