Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Kristiansund og Nordmøre Turistforening sine beste påsketips

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 22. mars 2021

I ei pressemelding frå dagleg leiar i Kristiansund og Nordmøre Turistforening, Roar Halten, får vi nokre tips for påska 2021. Ei aktiv og opplevelsesrik påskefeiring treng ikkje vere vanskeleg å få til, meiner Halten. La deg difor inspirere av KNT og Halten sine forslag for påska. 

I pressemeldinga heiter det: «På flotte Nordmøre er enhver forutsetning for å få en uforglemmelig påske. Det er nå vi må passe på at korona-isolasjonen ikke går oss helt på nervene og at vi benytter disse fridagene for å komme oss ut i naturen», sier Roar Halten, daglig leder i Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

Det siste året har vi lært oss å leve på nye måter. Flere har oppdaget naturen i nærheten av der de bor.

«Ta med deg appelsinen, sitteunderlaget, ta skia fatt og bli med ut på tur. Naturen ligger der, like fin nå som da korona ga lite andre assosiasjoner enn et meksikansk øl.», sier Roar Halten.

Det skal ikke så mye til for å påskestemning der du er. Her er KNT sine beste tips til hvordan du får påskestemningen i år:

Lei din egen KNT-hytte

For første gang i KNTs påskehistorie, kan du bestille våre selv- og ubetjente hytter uten risiko for å komme til en stappfull hytte. Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos. Husk at du ikke kan reise på impuls, plass på hytta må bestilles og det gjør du enkelt via KNT sine nettsider.

Tre av våre hytter som er ledige

Aursjøhytta påska 2020. Foto: KNT

Aursjøhytta er åpen i påsken og der kan alle som ønsker reservere plass. Med storfjellet som lekeplass, kan et opphold gi deg en påske du aldri glemmer. Aursjøhytta er betjent gjennom hele påsken. Bestyrerne Nils Johan og Yupin Michelsen åpner hytta 26. mars, og holder dørene åpne helt til 5. april. Veien opp til Osbudammen blir brøytet, og herfra er det 13 km å gå inn til Aursjøhytta. Om ønskelig kan det også arrangeres snøskutertransport innover.

«Her blir det varme, kos og god mat og drikke. Og så er Aursjøhytta en veldig god base for et fantastisk godt skiterreng. Vi venter på gjestene med et smil om munnen, for det blir litt av en opplevelse også for oss å få være på Aursjøhytta i påsken», sier bestyrer på Aursjøhytta Nils Johan Michelsen.

For reservasjon eller andre spørsmål, ta kontakt med Nils Johan på 951 71 088.

Rovangen på Fjordruta har fortsatt god kapasitet i påsken. Denne hytta får man for seg selv, om man er raskt nok ute. Rovangen ligger lett tilgjengelig, blant annet fra Aurdalen, ikke langt unna Aure sentrum. Her er det flotte ski- eller vandreturer i umiddelbar nærhet av hytta.

Gammelsetra i Sunndalsfjella er en av våre mest nostalgiske hytter, der historien står skrevet i veggene. I Lindalen er det flott skiterreng nå og alt ligger til rette for en påskeferie for minnebøkene. Peiskos, god mat og brettspill. Alt er på plass på Gammelsetra.

Det er fortsatt ledig på flere av våre hytter i Dovre/Sunndalsfjella, på Fjordruta eller i Trollheimen.

Vær sosial på påsketur

Heng ut ute! Senk terskelen. Be vennene dine møte opp i nærmeste park, skog eller friområde. Send av gårde en liten pakkeliste før dere møtes: Husk varme klær. Sitteunderlag. Mat og drikke. Og om du vil stå for serveringen, be hver og en å ta med noe å spise og drikke av. Skal dere fyre bål? Les dette først.

Tre nærturer for påskekos:

Gå på en av bystiene som KNT står bak. Både Havstien, Sandvikstien og «I Annas Fotspor» ligger klar for alle som ikke har lyst eller anledning til å stikke til fjells. Her er det også tilrettelagt for å tenne et bål eller på andre måter kose seg ute i bynær natur.

Utforsk en ny sti

Gå et sted du er kjent, eller utforsk et nytt sted på kartet. På UT.no finner du tusenvis av turforslag uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Ta med barna ut

Når barn og voksne drar ut i naturen er det fint å ikke nødvendigvis ha et mål med turen. La barna holde på i sitt tempo og få tid til å utforske.

Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har.

Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget. 

Dagleg leiar i KNT, Roar Halten. Foto: KNT

Lær deg noe nytt

Ta et gratis friluftskurs på nett! Kursene gir deg tips og triks til hvordan du kan drive et enkelt friluftsliv.

Hvordan tenne bål om vinteren:
Det er egentlig ikke så vanskelig, men du må tenke litt annerledes enn du gjør sommerstid.

Hvordan holde seg varm vinterstid:
Bruk ull innerst, ull holder varmen selv når det blir fuktig, og er kan enkelt luftes for å bli kvitt vond lukt.

Hvordan telte på vinteren
Finn et flatt område og gjør teltplassen klar ved å tråkke ned snøen med skiene på.

Lenke til filmer: https://we.tl/t-IIunS4tPTL

Vil du lære mer om friluftsliv? Se DNTs gratis ferskingkurs her:

https://www.dnt.no/digitale-friluftskurs-/

Lenke til påskebilder: http://bildearkiv.dnt.no/fotoweb/albums/YFOLxlIaCscx5dFhCGasSvh5NQTxlZ1TBa9Vqg/

Kontakt:
Roar Halten – daglig leder Kristiansund og Nordmøre Turistforening, 950 81 118 – roar@knt.no
Nils Johan Michelsen, bestyrer Aursjøhytta, 951 71 088

Publisert: 22. mars 2021, 06:00