Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

KORENES JULEKONSERT 2016

Elinor Bolme Måndag 5. desember 2016

For 5.året på rad blir det felles julekonsert med korene i Rindal, Halsa og Surnadal – i Surnadal kulturhus lørdag 10. desember kl. 1800. Dette har blitt en tradisjon som både korister og publikum setter pris på, der korene synger hver for seg fra eget julerepertoar og flotte fellessanger i storkoret med ca 120 sangere!

Korene som medvirker er:

Halsakoret, dirigent Sander van der Loo

Førkjåinn

Kor Gøttj, dirigent Dagrun Løset

Koret Tormod, dirigent Elisabeth Gjørsvik

Koret Vox, dirigent Rolf Arne Berg

Young Voices, dirigent Elin Persson

Tordenskjold Songlag, dirigent Elin Persson

Ved flygeltangentene sitter, som alltid ved disse konsertene, Brage Kristian Einum.

I og med at det er et jubileum i år, slår arrangøren litt ekstra på stortromma og inviterer med seg to profesjonelle operasolister:

Sopranen Sigrid Vetleseter Bøe fra Bøfjorden og Stockholm, og bassen Natanael Uifalean fra Romania og Oslo. Begge synger roller ved de nasjonale operascenene i hhv Stockholm og Oslo, og begge har også gjort suksess ved distrikts-operaene rundt om i Skandinavia.

natanael-uifalean sigrid-vetleseter-be-foto-lise-rnning

På denne julekonserten opptrer begge sammen med korene og i eget solorepertoar, og det blir en unik sjanse til å høre dem begge på samme scene for første gang.

Litt lekkasje fra konsertprogrammet:

Nordnorsk Julesalme, Glade jul, Himmel på jord, Her kommer dine arme små, Vita Lux, Home for Christmas, Et lys imot mørketida, arier fra Messias, Det lyser i stille grender, Julekveldsvisa, White Christmas, O helga natt.

Og i tillegg til alt dette blir det også en Skandinavia-premiere på en liten julekantate for stort kor, ungdomskor og sopran-solist. Når det hele avsluttes med «Deilig er jorden» der alle medvirkende synger sammen med publikum – ja da er julestemningen garantert sikret for 2016!

Publisert: 5. desember 2016, 06:00