Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Komikeren Zahid Ali på Todalsbesøk

Komikeren Zahid Ali på Todalsbesøk

Jon Olav Ørsal Tysdag 5. juni 2012

Mandag var komikeren Zahid Ali og kompisen Mudasser på Todalsbesøk med et kamerateam på slep.  Teamet er nemlig i Surnadal for å gjøre opptak til en TV-serie som kommer til høsten. I Todalen var det Talgø som fikk besøk, og anledningen var at Zahid Ali og kompisen Mudasser skulle prøve seg som møbelarbeidere for en dag. På Talgø vart de kledd opp i uniform, og entret produksjonslokalene full av optimisme og pågangsmot. De gjennomgikk en intensiv opplæring sammen med daglig leder Ola Magne Nordvik og produksjonsleder John Moe, før tok fatt på første oppgaven som var fresing av gardrobedører under kynding veiledning av fresoperatør Dan Roger Pedersen.

De ble noe ujevn kvalitet i starten, men de tok seg fort inn. Deretter bar det over til monteringsavdeling for å sette sammen en flatpakket barneseng. Det skapte litt hodebry, men det er de nok ikke de første som har opplevd. Videre var det truckkjøring på programmet før det bar til Gammelfabrikken for å kikke på Talgøs kolleksjoner som de ble mektig imponert over.

Som sagt kjem det en serie på 10 programmer til høsten, og de to karene skal besøke ti av Norges vakreste steder for å få en følelse av hvordan det vil være å bo der gjennom jobb, aktiviteter og møter med lokalbefolkningen. Et av disse stedene er altså Surnadal, og Talgø ble arbeidsplassen hvor de ville prøve seg som møbelsnekkere.

Ideen  og konseptet er at Zahid Ali er en bygutt som er lei av det overfladiske bylivet. Han vil ut, ut å søke lykken. Han har en idé om at et enklere liv med blant annet ekte norske damer som befinner seg på bygda. Han legger ut på en reise gjennom hele Norge for å finne sin drømmebygd – og muligens drømmedame. Med seg på jakten tar han med seg bestekompisen Mudasser, som sin medhjelper, reiseassistent og støttespiller. Hvem vet, kanskje finnes det en framtid i bygde-Norge for Mudasser også?

Zahid tester ikke bare hva et liv i bygda kan tilby han, men jakter også på mulige kjerringemner. Hva kan bygde-Norge tilby urbane norsk-pakistanere? Hvordan ville Zahids liv på bygda fortone seg om familiefar, svigersønn, arbeidstaker, nabo og lokalpatriot?

I bagasjen tar de med seg en sunn skepsis til det de måtte møte, men også akkurat passe mye åpenhet til å omstille seg fra bygutter til bygdemenn. Zahid og Mudasser starter nord i Karasjok og jobber seg sørover, for den beste bygda, og de beste damene, kan like gjerne befinne seg på et fiskemottak i Lofoten, som på et bedehus i Lyngdal. Nå er de altså kommet til Surnadal – og Todalen.

Todalen.no skal nok minne på når serien starter, og når det blir innslag fra Talgø og Todalen på TV’n til høsten.

Her finn du bilder fra arbeidsinnsatsen de gjorde på Talgø på mandag.   Alle foto: Jon Olav Ørsal

Publisert: 5. juni 2012, 22:01