Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

KNT – startar eiga fjellsportgruppe

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 16. mai 2021

I ei pressemelding frå Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) no i ettermiddag, får vi vite at KNT startar eiga fjellsportgruppe. – Bratte forsvarlige turer får sin egen gruppe gjennom KNT Fjellsport. Fokuset ligger på klatring, brevandring, randonee og andre fjellaktiviteter som krever spesiell kompetanse, heiter det mellom anna i pressemeldinga frå KNT. 

Vidare kan vi lese følgjande i pressemeldinga frå KNT:

  • Denne etableringen er viktig for å nå en gruppe som KNT kanskje ikke har vært så flinke med å nå tidligere, og som har vært savnet. Unge voksne som søker litt mer fart og spenning, sier daglig leder Roar Halten.

Lav terskel, stor takhøyde

KNT med eiga fjellsportgruppe. Foto: Ole Morten Hestetun

Selv om det krever noe spesialkompetanse å dra på en del av de bratteste turene, så er tanken at det skal være et lavterskeltilbud der opplæring og kompetanse bygges i felleskap.

– Man trenger ikke å være klatrer eller å ha tatt alle skredkursene for å være med KNT Fjellsport på tur, sier talsmann Ole-Morten Hestetun i KNT Fjellsport.

Inkludering og felleskap rundt lidenskapen om fart og spenning i fjella er det viktigste i gruppa. Alle har vært ny en gang og de nye skal bli tatt like godt imot som de mer erfarne. 

Bli med

Dagleg leiar i KNT, Roar Halten. Foto: Gro Halten

For å bli kjent med KNT Fjellsport, så er et godt utgangspunkt sosiale medier. Det er opprettet en egen gruppe på Facebook og KNT Fjellsport kan følges på Instagram. På nettsiden til KNT, Facebook og på Instagram kan man også se mange av de aktivitetene som er planlagt i tiden som kommer.

KNT Fjellsport blir den 37. Fjellsportgruppa under Den Norske Turistforenings-paraplyen.  KNT Fjellsport vil som de andre fjellsportgruppene arbeide for å fremme et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i fjellet, med særlig vekt på brevandring, klatring, grotting, tinderangling og fjellskiløping.

Lenker:

Facebook: https://www.facebook.com/kntfjellsport

Instagram: https://www.instagram.com/kntfjellsport/

KNT Fjellsport aktiviteter: https://www.kntur.no/aktiviteter/?organizers=forening%3A1489

Heile pressemeldinga frå KNT kan du lese her: KNT- startar eiga fjellsportgruppe

 

Publisert: 16. mai 2021, 19:11