Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

KNT opnar Aursjøhytta for påsketuristane

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 6. mars 2022

I ei pressemelding frå Kristiansund og Nordmøre Turistforening no i kveld, får vi oss fortalt at draumen om påskesol, appelsiner og kvit snø lever i beste velgåande, no inn mot påske. Aursjøhytta opnar 8. april, og blir altså open gjennom påska.  Bestyrar på Aursjøhytta, Nils Johan Michelsen, ser fram til å ta i mot skiglade påsketuristar på ei av hyttene som kan garantere rikeleg med snø i påska. – Selv om det er noen uker til, så stiller jeg med snøgaranti, sier en skråsikker Nils Johan.

Når hytta opnar 8. april så inneber det at det blir mogleg å overnatte på Aursjøhytta, og å få kjøpt mat og drikke for dei som kjem. – Jeg håper man kjenner sin besøkelsestid og tar kontakt hvis man ønsker å ta med seg familien til fjells, legg Michelsen til.

– ,Det blir anledning til å gå på ski fra Osbudammen, ellers kan man bestille snøskutertransport til Aursjøhytta. Det er også mulig å ta skitrekket på Bjorli og dermed komme opp på 1250 meter. Da er det bare 300 høydemeter, men 24 flotte kilometer å gå på ski i slak nedoverbakke til 862 moh. avsluttar Michelsen.

Aursjøhytta mot Lesja. Foto: KNT


Fakta om Aursjøhytta:

  • Aursjøhytta ligger midt imellom Sunndalsøra og Eikesdalen ved den spektakulære Aursjøvegen.
  • Aursjøhytta drives av Yupin Maneewan og Nils Johan Michelsen. De har drevet hytta siden 2020.
  • Aursjøhytta har 50 senger 16 rom kafeteria/restaurant med alle rettigheter og peisestue. Det er to rom som er tilrettelagt for  hund. 

Heile pressemeldinga frå KNT kan du lese her: «PM-KNT-påskeåpner-Aursjøhytta-280222»


Medlem i Todalen.no –


 

Publisert: 6. mars 2022, 22:50