Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Klart for ny laksefestival

Klart for ny laksefestival

Ole Petter Talgø Fredag 17. juni 2011

Årets Norsk Laksefestival er den 12. i rekken, og en spent festivalkomité med mange nye fjes ønsker velkommen til Surnadal 23. til 26. juni. Offisiell åpning blir fredag med underholding og musikk fra Kulturskolen, Bygdeungdomskoret og Åskardskoret.

Allerede torsdag starter den derimot opp, med konferansen «Vasskraft og Villaks», som fokuserer på forholdet mellom kraftproduksjon og villaks i elva. Det er også åpning av utstilling med årets festivalkunstner Inga Dalsegg på i kulturhuset.

Inga Dalsegg er årets festivalkunstner.

Blant høydepunkta under hver Norsk Laksefestival er fiskekonkurransen i Surna, som går av stabelen fredag kveld. I år er det rekordhøye 90 000 kr i premie for den som drar i land den største laksen over fem kilo, noe som trolig vil lokke mange til å finne frem fiskestanga.

Sie Gubba kommer til årets Norsk Laksefestival.

Konsertene er en viktig del av festivalen, og årets største navn er Sie Gubba og Mazie Williams Boney M Band. Sie Gubba spiller countryrock fredag kveld, med oppvarming av det lokale bandet Trøtte Typer. På lørdag er det tid for mimring, med Hollywood Scandal som spiller rock fra 80-tallet og Mazie Williams Boney M Band som spiller disco fra 70- og 80-tallet.

Åge Aleksandersen skapte liv under Norsk Laksefestival 2011.

Søndag er det gratiskonsert med Torstein og venner, hvor Torstein, Batteri, Alexandra og Celine fra MGPjr kommer. Norsk Laksefestival byr selvsagt også på en variert martnadsgate med over 70 utstillere som er åpen alle dager, sammen med tivoli, barneshow, sirkusskole, energikamp, fellesfrokost og musefellebilløp. Søndag er også dagen for det store andeløpet, og laksen må i noen timer vike for endene som det mest spennende i Surna.

Fullstending program finner du på www.NorskLaksefestival.no, og du kan følge festivalen både på Facebook og på hjemmesidene.

Publisert: 17. juni 2011, 13:00