Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Klar for UKM?

Elinor Bolme Tysdag 2. desember 2014

Kulturkonsulent  Lars Sæther i Surnadal kommune melder no om at ungdommar mellom 13 og 20 år nå kan melde seg på til lokalmønstringa av Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Surnadal UKM er et offentlig kulturtiltak og foregår hvert år over hele landet. Surnadal sammarbeider med Rindal og Halsa, og har satt sin lokalmønstring til lørdag 31. januar 2014.

Se mer her, og meld deg på om du er innenfor aldersgrensene: Ungdomens kulturmønstring 2015

Fra Wikipedia:

UKM er ikke ment som en konkurranse, men personer eller grupper kan likevel gå videre i et system på tre nivåer. Juryen skal i denne sammenhengen se etter originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Det er et mål å få fram bredden i de unges kulturuttrykk, og ikke nødvendigvis det som er mest populært. I 2007 deltok hele 424 kommuner og bydeler i UKM.

Arrangementet foregår på tre forvaltningsnivåer; lokalmønstring i kommunene om vinteren, fylkesmønstringer om våren og til slutt den nasjonale UKM-festivalen i juni. Alle kan melde seg på til lokalmønstringen, og her er den nedre aldersgrensen 10 år i noen tilfeller. De som blir plukket ut av juryen går så videre til fylkesmønstringen, og kan deretter bli sendt videre til den nasjonale UKM-festivalen (ca. 30 deltagere fra hvert fylke). UKM-festivalen holdes vanligvis i Trondheim. De som går videre (enten fra kommune- eller fylkesmønstringene) får stå på en større scene og treffe enda flere ungdommer de kan bli kjent med og lære av. Tilbudet om kurs og workshops øker også oppover i systemet.

Først publisert: 2. desember 2014, 05:27 - Sist oppdatert: 1. desember 2014, 21:43