Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Kirsti Edøy blir ny styrar på Vangshaugen

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 11. mars 2022

I ei pressemelding frå Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) i ettermiddag, blir vi informert om at Kirsti Edøy frå Molde blir ny styrar på Vangshaugen turisthytte. Vangshaugen turisthytte ligg ved Storvatnet i Grødalen, i Sunndal kommune, og er etter KNT sitt eige utsagn, ei av dei flottaste turisthyttene i Norge og KNT. Vangshsugen turisthy har i over 120 år teke i mot fjellfolk, og har sidan 1934 vore driven og eigd av KNT.  

Kirsti Edøy kjem frå jobben som journalist i Romadal Budstikke, og har fått permisjon frå denne jobben, for å følge ein fleire år gammal draum om å vere «styrarinne» på ei turistforeiningshytte. Kirsti er opprinneleg frå Sunndal, og vender no altså nasen heimatt.

Kirsti Edøy er ny styrar på Vangshaugen turisthytte. Foto: Liv Synnøve Hoel

– Jeg gleder meg til å ta imot sommerens gjester, sier Kirsti Edøy Både de som kommer over fjellet på egne bein og de som kommer opp dalen på hjul. For meg som vertinne er det viktig at Vangshaugen skal være et godt sted å komme for alle. Naturen i og rundt Grødalen med alt den byr på, kulturhistoria til Vangshaugen og den kortreiste heimlaga maten håper jeg vil lokke folk til fjells. Det skal bli en fryd å møte alle besøkende,  seier Kirsti Edøy.

KNT Vangshaugen opnar med betjening rundt St. Hans i år og planlegginga av årets sesong er allereie godt i gang får vi opplyst. 

På spørsmål om korleis vi vil merke at det er Kirsti som er ny styrar, nytta ho høvet til å takke førre styrar, Ingunn Talgø: – Ingunn har drevet Vangshaugen godt i veldig mange år og det er med stor ydmykhet man tar over stafettpinnen etter henne. Målet er å videreføre det hun har bygd opp og så har man jo en og annen tanke om å sette sitt preg på drifta. Men det får komme etter hvert som man blir varm i trøya, seier Kirsti. 

Vangshaugen turisthytte. Foto: Roar Halten

No blir det altså er Kirsti som skal sørge for at fotturistane som kjem til Vangshaugen, etter lange dager i fjellet, får servert middag, når vertinna ringer i bjella. Både forrett, middag og desert – kvar einaste dag, servert i flott natur og fin utsikt.  

– Sommeren 2022 blir nok som et eventyr, med alt som hører med i et spennende eventyr. Jeg tror de menneskelige møtene, både med gjestene og de som skal jobbe på Vangshaugen, vil veie oppfor alt hardt arbeid og lange, lange dager, avslyttar Kirsti Edøy, som altså er ny styrar på Vangshaugen. 

 


Medlem i Todalen.no –


 

Publisert: 11. mars 2022, 16:20