Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Kårvatn Skimo 2021 er avlyst!

Jon Olav Ørsal Onsdag 10. mars 2021

Kårvatn Skimo må avlyses! Det er med tungt hjerte at vi må innse situasjonen og med anbefaling fra kommuneoverlegen må vi dessverre avlyse Norgescup og KM neste helg. Det er med bakgrunn i økt smittespredning nasjonalt at tiltakene strammes inn. Det ser nesten ut som vi må sette en strek for konkurranser resten av skisesongen også i år, og håpe på at 2022 blir som normalt, skriv Trollheimen Fjellsportklubb på sine FB-sider.

Gudmund Kårvatn sier at det er synd at rennet i Dalalia blir avlyst den 20. og 21. mars, og det er lite trolig at Silsetrennet og NM i Romsdal blir arrangert av samme grunn. Nå setter han sin lit til sommersesongen og gleder seg til å arrangere Kårvatn SkyRun lørdag 21.august 2021.  Her gjengir vi brevet som kommuneoverlege Bjørn Buan har sendt til arrangøren av Kårvatn Skimo, Trollheimen Fjellsportklubb.  

Hei igjen,
«Dere har gjort en meget hederlig innsats for å få til dette arrangementet. Planen er overbevisende detaljert, og jeg forstår at det er lagt betydelig innsats i å komme fram til resultatet.
Likevel kan jeg dessverre ikke anbefale at arrangementet gjennomføres i denne omgang. Den konkrete begrunnelsen ligger i statsminister Erna Solberg sin orientering til Stortinget i går, der hun ga et tydelig signal om at arrangementer som samler personer fra flere kommuner bør utsettes eller avlyses.

Alle «unødvendige» reiser bør unngås.  -Det er en anbefaling som ikke lar seg kompensere med ytterligere justeringer av planene som er lagt for deres arrangement. Regjeringen ønsker å skjerme regioner med lavt smittetrykk for inngripende tiltak.

I vår kommune har smittetrykket vært lavt over tid. Dette arrangementet vil samle utøvere også med tilhørighet i mer smitteutsatte landsdeler. For alle tilreisende heter det at de skal praktisere de strengeste reglene som gjelder for sin bostedskommune. Det kan bli krevende å holde styr på under et større arrangement.

Situasjonen landet befinner seg i krever raske og virksomme aksjoner. De rammer hardt, uten kirurgisk presisjon, som i dette tilfellet. Jeg er klar over at det gis unntak for profesjonelle utøvere. Med det tenker vi nok på utøvere som har et (enda) større støtteapparat enn det som preger en del utøvere i deres utmerkede idrettsgren.
Denne tilbakemeldingen kommer fra hjernen, ikke hjertet. Jeg tør ikke spå om det vil bli lempet på tiltakene resten av sesongen, men mye vil skje i rett retning i løpet av våren.»

Vennlig hilsen
Bjørn Buan
Kommuneoverlege

Publisert: 10. mars 2021, 14:27