Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Karin Ford stiller ut på Nordmøre for første gong

Elinor Bolme Tysdag 2. august 2016

Fra kulturavdelingen ved Surnadal kommune har vi fått ei pressemelding om storslagen kunstutstilling av trønderske Karin Ford.  Utstillinga åpnar i Finstuå på Skei laurdag 6. august kl. 13.00. Utstillinga vil bli ståande til og med søndag 28. august, skriv Steinar Hasselø i ei pressemelding.

Vi gjengir heile meldinga:

Karin Ford vokste opp på Hitra, men familien flyttet til Trondheim da hun var åtte år. Kontakten til Hitra ble beholdt ved at de var der i feriene i oppveksten hennes: – Den frie leken og kystlandskapet der ute er noe jeg klart ser har formet interessen min for naturen, forteller hun. Og fortsetter:

– Helt tilbake til barne- og ungdomsårene har jeg vært glad i å tegne og male. Det ble i lange perioder lite anledning til å utvikle denne siden av meg selv videre. I likhet med svært mange andre ble jeg innhentet av en travel hverdag, der en krevende jobb i barnevernet, i tre ulike kommuner, tok det meste av tida mi.

DSC_0015

I 2005 flyttet Karin Ford tilbake til Trondheim, og det åpnet seg muligheter for å ta opp «gamle tråder». De siste 10 årene har hun sammenhengende gått på ulike kurs ved Heimdal Kunstforening (HKF), avdeling kunstskolen. Det begynte med akvarellmaling og eggoljetempera, men har fra 2009 dreid seg (mest) om akryl. Hennes faste lærer siden høsten 2009 er Nirmal Singh Dhunsi. F.o.m. sommeren 2010 har hun også deltatt på malekurs hos han under Midtnordisk Kunstfestival (MNKF) ved Sund Folkehøgskole på Inderøya. Disse samlingene varer ei uke og tiltrekker seg maleinteresserte fra hele landet. Karin anser det å male som en vedvarende lære- og utviklingsprosess og maler både alene og i ukentlig malegruppe.

Snølandskap fra Thuringen

Snølandskap fra Thuringen

Gjennom årene har motivkretsen og malemåten endret seg, fra å male rent figurativt til å trekke inn flere abstrakte elementer, og å bruke ulike maleteknikker/eksperimentere: – Jeg liker gjerne å la bildene utvikle seg mens jeg holder på og blir selv ofte overrasket over resultatet. Det er viktig å være åpen i prosessen. Viktig er det også å se på andres bilder, både på utstillinger, i oppslagsverk og på nett, forteller hun.

Hommage to Helene Schjerfbeck

Hommage to Helene Schjerfbeck

Karin Ford har deltatt i medlemsutstillinger i HKF siden 2006 og i Desemberutstillingen (medlemsutstillingen) til Trondheim Kunstforening (TKF) siden 2009. Denne utstillingen viser bare juryerte arbeider. Hun stiller også ut tre malerier i Inderøy Kulturhus på den årlige samlinga der.

Det er blitt flere kollektivutstillinger (to på Heimdal og en i Stjørdal) med sammen med malegruppa, som utgjøres av medlemmer i HKF, og som maler sammen en fast ukedag. Karin Ford har også hatt fem separatutstillinger. (Trondheim, Heimdal og Hitra).

Nå gleder hun seg til å stille ut på Nordmøre for første gang. Alle er velkomne til utstillingsåpning i Finstuå på Skei lørdag 6. august kl. 13.00. Utstillinga står til og med søndag 28. august.

 

Først publisert: 2. august 2016, 07:00 - Sist oppdatert: 1. august 2016, 21:17