Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Kardemommefest i forsamlingshuset

Sverre Kjølstad Tysdag 23. juni 2015

Mandag 22. juni framførte Stangvik Jentekor utdrag av Thorbjørn Egners «Folk og Røvere i Kardemomme by» og «Dyrene i Hakkebakkeskogen» i Nordvik Forsamlingshus med Bernt G. Bøe på piano, og Christian Madaus fløyte. I et nesten fullsatt lokale fikk vi være med på mange forunderlige sprell som aktørene la for dagen. Så vidt en kjenner til var det første teaterforestilling på Nordvik. Instruksjon og utforming var det Berit Anne B. Røkkum sammen med Bernt G. Bøe og kor-foreldrene som hadde ansvaret for.

Her fikk vi møte kjente og kjære personligheter som politimester Bastian, tante Sofie, trikkefører Syversen, og ikke minst røverne Kasper og Jesper og Jonatan. I nattens mulm og mørke dro de tre røverne ut på tokt og skulle skaffe seg en husholderske. Tante Sofie ble røvet midt på natten mens hun sov, og brakt hjem til røverne. Dette var en handling de fikk angre på for tante Sofie var en streng dame som visste hvor «skapet skulle stå», og omsider overtok hun styringen i hele huset. Da var gode råd dyre, og hun ble brakt tilbake en natt noe senere.

Stangvik Jentekor har et relativt ungt mannskap, men imponerte med sang og skuespillerferdigheter. Det var tydelig at instruktørene hadde gjort en god jobb. Vi fikk være med på pepperkakebaking som ble flott framført, bamsens 50 årsdag, og mye mere. De tre røverne fikk et nytt og bedre liv ved at Kasper ble brannmester, Jesper sirkusdirektør, og Jonatan baker. Senere i sommer blir forestillingen vist i Bøfjorden, og kan trygt anbefales. Til slutt var det servering av kaffe og kaker.

Bildeglimt fra kardemommefesten i Nordvik forsamlingshus.  Alle foto: Sverre Kjølstad

Først publisert: 23. juni 2015, 06:00 - Sist oppdatert: 22. juni 2015, 23:51