Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Kanskje kommer kongen… og dronningen?

Jon Olav Ørsal Tysdag 7. januar 2014

I eit opplag på Driva.no kan vi lese om at kongeparet den 21. og 22. mai kjem dei på besøk til Nordmøre, til dei 5 kommunane Aure, Gjemnes, Halsa, Surnadal og Tingvoll. Reiseruta er ikkje klar enno, men på torsdag skal ordførar Mons Otnes og dei andre ordførarane til Molde for å leggje planer for kongebesøket som skjer med kongeskipet «Norge».

«- Vi storgler oss, sier Surnadalsordførar Mons Otnes til Driva.no.  Surnadalingene har helt klart noen ønsker om ting de ønsker å vise fram – kongetavlene på Røv, Svinvika Arboret i full blomstring, gammelfabrikken i Todalen med historien om Thora Talgø –  alt kommer sjølsagt an på hvor god tid kongeparet har satt av til de forskjellige kommunene og hvor store avstander de ønsker å kjøre med bil og liknende».

Dronning Sonja har tidlegare vore på besøk i Todalen. Under ein fottur i Trollheimen overnatta ho på Kårvatn, før turen gikk vidare gjennom Bjøråskaret til Innerdalen. Det var i 1982, og turen beskriv ho slik i TT’s årbok «- Vi kom med nattoget fra Oslo og dro inn til Gjevilvasshytta, hvor vi fikk servert frokost. Så dro vi over til Bårdsgården, videre til Kårvatn — begge disse fjellgårdene er praktfulle steder — og derfra til Innerdalen. Turen dit fra Kårvatn var fantastisk, utsikten fra Bjøråskaret var utrolig fin, her opplever man til fulle dramatikken i de vestre delene av Trollheimen.»

Vi får vente i spenning på om det blir todalstur på kongeparet, og det skjer nok ei avklaring om ikkje så lenge ettersom vi forstår!

Publisert: 7. januar 2014, 19:23