Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Jeff Wasserman – henta inspirasjon til ny CD på Todalshytta

Jon Olav Ørsal Sundag 7. februar 2016

Jeff Wasserman var en av deltakerne på låtskriverseminaret på Todalshytta i sommer, og på konserten «Raus 2015» på Gammelfabrikken etterpå.  Nå har han gitt ut ny CD – «The Meeting of the Waters» – og har sendt oss en hilsen, der han forteller at noen av tekstene på CD’n ble skrevet nettopp på Todalshytta i sommer.  Med på CD’n er også Claudi Scott, som han var sammen med i Todalen. De hadde også felles opptreden på Gammelfarikken, der alle deltakerne på låtskriverseminaret deltok.

JeffWasserman_Cover

Coveret på den nye CD’s “The Meeting of the Waters”.

På hjemmesiden til Jeff Wasserman, http://www.jeffwasserman.no/, er det lagt ut «smaksprøver» fra den nye CD’n, og her er det også mulighet til å bestille CD direkte fra Jeff. Albumet er produsert i begrenset opplag, så dersom du vil sikre deg et eksemplar lønner det seg nok å være litt kjapp. Albumet er ikke tilgjengelig på strømmetjenester!

I presseskrivet nedenfor kan du lese mer fyldig omtale om CD’n og Wassermans «liv og virke»:

jeffWasserman_8591

Jeff Wassermman har brukt tekster som ble skrevet i Todalen på den nye CD’n. Her er Jeff avbildet under konserten «Raus 2015» på Todalshytta. Foto: Jon Olav Ørsal

Veien fra Woodstock til Oslo har for Jeff Wasserman vært en “long strange trip” og over flere kontinenter og tiår. Fra gatemusikant til Spellemannsnominasjoner, fra militærnekter i USA til konserter i Libanon på Arafats tak. Fra Appalachian feleslåtter til rock og tilbake igjen. Fra “Everyone Needs a Friend” og “Tell Me Where I’m Going” til “The Meeting of the Waters”.

Wasserman har bidratt med låter til andre artister på over 70 album og har over 300 verk under beltet. Nå kommer han selv ut med sitt andre album “The Meeting Of The Waters”. På det nye albumet har Wasserman samlet trådene fra hans rike musikkliv. Han kokte ned sangene sine til fele låter og presenterte dem for mentoren fra ungdomstiden, Jeff Davis, banjo, fele-mann og folklorist. Kun sangene som Davis syntes var i tråd med tradisjonensrik amerikansk folk ble spilt inn, og for det meste i Davis egen dagligstue.

Wasserman bygget videre på de innspilte feleslåttene med flere instrumenter, vokal og kor og har også for første gang med seg sin 18 år gamle datter, Ella som imponerer med sang på flere spor. I tillegg har Wasserman invitert sine gode musikervenner, som han kaller ”My Intergallactic Stringband” med på albumet. Vi får bl.a høre bidrag fra Jonas Fjeld, Claudia Scott, Paul Brady, Knut Reiersrud, Jørun Bøgeberg, Andy Irvine, Ingunn Bjørgo, Gone At Last, m.fl.

Det er hverken trommer eller elektriske instrumenter på “The Meeting Of The Waters” Innspilligen er gjort med gamle, “ vintage”, akustiske instrumenter og med de aller beste, “vintage”mikrofoner. Lytteren får en følelse av å være i samme rom med musikerene gjennom 13 tidløse låter.

Jeff Wasserman har selv designet album-coveret og det er også lagt ved et nedlastingskort til sangene. Wasserman ønsker at lytteren skal få en eksklusiv, fysisk og sanselig opplevelse, slik som det var da man før i tiden kjøpte musikk. Det er kun trykket 300 nummererte eksemplarer. Alle er signerte og kan bare bestilles fra hans webside: www.jeffwasserman.no . Albumet er ikke tilgjengelig på strømmetjenester.

CD_Promotion

Publisert: 7. februar 2016, 16:22