Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Iris storfornøyd med EM-bronse.

Elinor Bolme Torsdag 25. september 2014

Som tidligere nevnt håpet vi å få et lite referat etter at Iris Finnøy var ferdig med EM i Tallin. Iris har nå kommet tilbake på Norsk jord og holder naturlivis avtalen. Hun har sendt oss en  fyldig oppdatering om veien mot bronsjeplassen i 3D bueskyting.

Vi var veldig heldig med været i Tallinn, og hadde sol/ overskyet og mellom 10 og 16 grader. Vi reiste over til Tallinn på søndag morgen, og fikk et par treningsdager før EM startet på alvor. Konkurransen gikk over flere dager. Dei 2 første dagene var kvalifiseringsdager, der dei 16 beste i hver klasse går videre. Etter dei 2 dagene låg jeg midt på treet, på en 8 plass ( dag1..9.plass, dag2…7.plass. Sammenlagt 8.plass). På dag 3 skal 16 reduseres til 8. Jeg kom da på en 7.plass, og fikk være med å skyte senere samme dag. Da skulle 8 bli til 4. Jeg klarte akkurat å bli med videre.

Siste dag ble det skutt om den endelige plasseringen. Da slo nervene inn for fullt. Jeg skjøt først mot henne som ledet av oss 4, og tapte. Dermed ble neste steg å skyte om bronsje. For å være ærlig så skjøt jeg dritt dårlig, jeg hadde alt for mye nerver. Skjøt 4 piler og bommet med 2 av de, men heldigvis for meg, var hun jeg skjøt mot like nervøs som meg, og bommet også med 2 piler. Siden jeg hadde høyest poengsum, ble bronsen min. Finalen ble skutt i en velodrom, med fullt av folk som tilskuere, ikke noe jeg gjør hver dag.

Jeg har bare vært på et stort internasjonalt mesterskap før dette, og det var i fjor, VM i Italia. Der endte jeg på 5.plass, så jeg fikk ikke skutt finale. Det var derfor virkelig en stor opplevelse for meg, og jeg er kjempefornøyd med bronse.

10671409_10152671504040365_4033079083829173440_n

Det må vi si oss enige i, og gratulerer så mye!

Noe av bildene er tatt av en fotograf som var ute i løypa. Herrelaget til Norge tok hjem sølvet. Det er første gangen skytterne har reist hjem med så mange medaljer etter ett EM. Dette var den beste uttellingen noen gang. De hadde også en herre langbue på 4.plass.

image

 

Først publisert: 25. september 2014, 05:31 - Sist oppdatert: 24. september 2014, 22:33