Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Ingun laga ny logo for kulturskolen

Jon Olav Ørsal Fredag 24. april 2020

SRKS eller Surnadal og Rindal kulturskole, ble etablert som et vertskommunesamarbeid mellom Surnadal og Rindal fra 01. januar 2020 – Da var tida inne til å skifte ut den gamle logoen som bestod av kommunevåpna til de samarbeidende kommunene i Kulturskolen på Indre Nordmøre, skriver rektor Torbjørn Larsen i en pressemelding.

Vi ville handle lokalt og kontakta todalingen Ingun Redalen White. Ho har gjennom dialog med oss kommet fram til en logo som er med på å beskrive hva vi står for og hva elevene kan oppnå ved å være elever hos oss.
«Ingun R White skriver om logosymbolet vårt:
KONGLEN
Konglen er et ur-symbol kjent i mange kulturer. Du finner den i tro og i kunst. Den symboliserer ofte “det tredje øyet” som står for åndelig innsikt, vekst og utvikling. I lokalmiljøet, har furua, mor-treet til furukongla i alle tider vært et viktig råstoff. Den har gitt varme, næring og realisert utallige ideer.
Konglen er en frukt satt sammen av mange frø, en samling av mange enheter som får felles næring under en helårs-grønn krone. Når kongla modnes, løsner frøa, og fraktes med vind elle via små hjelpere ut i nye landskap. En kan se på furukongla som en samling av utallige prosesser som foregår samtidig. Noen frø gir næring til andre og annet som små, og blir ikke realisert som nye kongler, men andre gode natur-prosjekt.
Mange frø vokser seg til nye tre, de blir for framtida viktig grønne lunger og muligens nye landemerker. I overført betydning kan vi se kongla som kulturskolen, og furutreet som lokalmiljøet. Kongla kan i første øyesyn se ut som en unnselig formasjon, blant nøtteskriker og store tuer med røde blanke bær. Men i kongla bor det uendelige krefter. Slik som små kommuner kan ha unike tilbud, i samlinga av enkeltelever og lærerkrefter. I hvert enkelt individ skjuler det seg en “powerpack” av ny næring og energi. Kunnskapen elevene ved kulturskolen får må ses på noe som kan gi en langtidseffekt.»

Som du ser kan konglemotivet inneholde mange tolkninger og det er ingen fasit for hva du leser ut fra motivet. Vi kan også si at vi hjelper elevene med å bygge lag på lag med kunnskap og ferdigheter i løpet av den tida de går i kulturskolen.
Vi vil være med på å skape liv og livsglede for både elever og resten av samfunnet. Gi rom for vekst og utvikling og bidra til et levende lokalsamfunn med levende kunst- og kulturliv.
Vi vil også trekke fram samarbeidet med Ingun R White som både er en spennende kunstner og designer. http://www.ingunwhite.com/about

Publisert: 24. april 2020, 16:42