Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

I DAG: Kapstad og Vold på kulturhuset

Elinor Bolme Onsdag 21. september 2016

Vold og Kapstad med medmusikere kommer til Surnadal kulturhus onsdag 21. september kl 19.30. Og de kommer med en veldig aktuell urframføring: «Flyktning – Nåde. Kjærlighet. Håp».

Bestillingsverket til årets Kristiansund KKK-festival er skrevet av pianisten, arrangøren, komponisten og orkesterlederen Egil Kapstad. Egil Kapstad har stått sentralt i norsk jazz siden 1960-årene, og har gjennom sin over 40 år lange profesjonelle karriere jobbet med en lang rekke nasjonale og internasjonale storheter. Med seg har han forfatter Jan Erik Vold som han har samarbeidet med i en årrekke.

Verket er skrevet for strykekvartett, harpe, fløyte, klarinett, fagott, piano og stemme. Musikk og opplesning er i 6 satser – med et instrumentalt mellomspill. Hver sats har fått en tittel som henviser til Jan Erik Volds dikt.

Innledningen til konserten blir et avsnitt fra artikkelen Nansens land, skrevet av Ragnar Vold i 1938. Sørgelig aktuelt i dag. Ragnar Vold var forfatter, journalist og nordmøring – og sønnen Jan Erik Vold leser avsnittet uten musikk.

 

 

 

(Foto av Jan Erik Vold: Ulla Montan, Gyldendal Norsk Forlag)

 

Publisert: 21. september 2016, 02:40