Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Hun valgte seg livet

Elinor Bolme Onsdag 31. oktober 2018

Førstkommende lørdag blir det boklansering på Matkroken Todalen. Da presenterer Ingrid Pedersen og Jenny Stensby boka «Jeg velger livet – veien til kjærligheten» som søster Magny Kjølstad jobbet med de siste årene hun levde.

Notatbok med dikt

Vi har fått en sniktitt i denne allsidige notatboken som Magny sine søstre nå har ferdigstilt for henne. Ingrid og Jenny er naturlig nok spente, men kanskje aller mest utrolig stolte over at søsterens prosjekt nå er ferdig. Ikke fordi at de har gjort en god jobb, men fordi Magny sitt livsverk faktisk ble så bra som hun hadde planlagt i så mange år.

Forsiden, med to bilder over hverande.

Magny Kjølstad.

I boken finner vi mange små dikt skrevet av Magny selv. Både på dialekt, bokmål og engelsk. De aller fleste er skrevet lang tid tilbake, og kun et fåtall etter at hun fikk den alvorlige diagnosen gallegangskreft, som gjorde at hun gikk bort så alt for tidlig våren 2016. -Vi lovet henne den siste tiden å gjøre ferdig dette prosjektet, forteller Ingrid, men vi må nok innrømme at det tok oss lengre tid å klare å starte opp jobben etter savnet av Magny. -Heldigvis har Ingeborg Tafjord bistått oss i dette arbeidet. Hun var godt inne i prosjektet også mens Magny levde, og kommer også på Matkroken lørdag.

Ivrig hobbyfotograf

På hver side er det også bilder som vannmerker. Alle disse er det Magny som selv har tatt, og satt i system. Hun ble tidlig en ivrig fotograf, og dette ble en av hennes lidenskaper. I boken skimtes bilder fra både Spania, Brasil, Ålvundfjorden og Sunndalsøra. De plassene hun var aller mest glad i.

 

Prosjektet har fått støtte både fra Surnadal og Sunndal kommune. 

Boka er som nevnt ei notatbok, der tanken bak er å ha en plass du selv kan samle dine tanker og minneverdige ting. Og med de små versene av Magny spredt utover er det også rom for å la seg inspirere. Helt bakerst er en enkel kalender over året, men uten tidsbegrensning, slik at den kan brukes år etter år.

Boka inneholder mange fine hverdagstanker. «Glemt» er en av de.

Salg

Har du ikke mulighet til å ta turen på Matkroken lørdag mellom 12 og 15.30 for å kjøpe boka er det bare å ta kontakt med Jenny Stensby så ordner hun det i etterkant. Ellers blir den også å få solgt på Cafe Dan og på Matkroken utover. Det er også opprettet en Facebookside med informasjon om prosjektet hvor en også kan bestille boken som har en utsalgspris på 350 kroner.

 

 

Publisert: 31. oktober 2018, 05:29