Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Helt hinsides på Surnadal kulturhus

Steinar Hasselø Onsdag 18. november 2015

Teatret Vårt kommer fredag med «Vi bare spøker» – en stilfull komedie med stort ensemble og swingende musikk. Klart det blir snodige forviklinger med en ekskone som spøker i bakgrunnen. Bokstavelig talt. En komedie helt hinsides!

IMG_3278.jpg

Rollebilde frå «Vi bare spøker». Foto: Teatret Vårt

Forfatteren Charles Condomine vil skrive en bok om en bløffmaker som lurer folk til å tro på det okkulte. I utgangspunktet syns han det er en lur idé å holde en privat seanse for en mindre krets av gjester, og inviterer den klarsynte Madame Arcati hjem til seg. Både han selv og gjestene hans er småbrisne og ikke særlig innstilte på det overnaturlige. En smule motstand i rommet stopper imidlertid ikke den fargerike og energiske Madame Arcati; og selv om stort sett alt går galt under seansen lykkes de likevel å påkalle et vaskeekte spøkelse. Dessverre er det bare Charles som kan se og høre det. Og hva verre er: det er hans ekskone, og hun nekter å forsvinne. Sjalusidramaet mellom hans døde og levende kone utløser selvfølgelig øyeblikkelig oppvaskmøte i begge ekteskapene til Charles. Dødsmorsomt? Ja, men ikke for Charles …

I spissen for et stort ensemble står Vivi Sunde i den ikoniske rollen som Madame Arcati og Lars Melsæter Rydjord som den plagede forfatter Charles Condomine. Jazztrioen «Storywell» leverer tidsriktig swingjazz til forestillingen.

 

Publisert: 18. november 2015, 15:55