Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Heftig teaterframsyning kjem til kulturhuset

Steinar Hasselø Laurdag 2. april 2016

Teatret Vårt kommer til Surnadal på onsdag kl. 19 med det mest ville, mørke og fengende i teatrets historie: «Den hellige Johanna fra slaktehusene».

«Starten er voldsom og fengende. Som en krysning av Nina Hagen og Rammstein entret Heidi Ruud Ellingsen scena en rockediva verdig. Det var tøft og det var trøkk. Forfatter Bertolt Brecht ville nok ha smilt om han kunne.» skrev Romsdals Budstikke etter premieren.

johanna4

Handlinga er lagt til industribyen Chicago der det utspiller seg en blodig strid på byens slaktehus og hermetikkfabrikker. Et mektig kartell styrer prisen på kjøtt og tjener penger på å kontrollere tilgangen på både mat og arbeid. Tusenvis av arbeidere sulter i den iskalde vinteren, mens kjøttgrossistene presser lønninger ned og matpriser opp. Uventet og undervurdert stiger en frelser frem fra svartkysenes suppekjøkkener. Johanna er en modig idealist som bevæpnet med bare godhet, vilje og sang, vil knuse kartellets makt. Det er en særlig glede for Teatret Vårt å kunne presentere Heidi Ruud Ellingsen i hovedrollen som den hellige Johanna.

johanna1

«Heidi er helt fantastisk. Hun synger rock som en gud og er et stort løft for forestillingen», forteller Vivi Sunde til Romsdal Budstikke. Teaterveteranen har aldri vært med på et «rockeshow» som dette og håper mange møter opp på forestillinga i Surnadal kulturhus onsdag.

Mer om forestillinga: http://www.teatretvart.no/forestillinger/den-hellige-johanna-fra-slaktehusene

Først publisert: 2. april 2016, 10:00 - Sist oppdatert: 1. april 2016, 22:09