Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Har du lyst til å lære mer om ølbrygging

Jon Olav Ørsal Tysdag 27. mars 2018

En populær hobby som grip om seg er ølbrygging. I gamle dager var det nok vanlig å brygge sitt eget øl, og det finnes nok mange oppskrifter som er basert på tilgangen på lokalt råstoff og som kanskje var mer eller mindre vellykka. Etter hvert er både utstyr til brygging og råvarer som malt og humle blitt vanlig handelsvare og er lett å få tak i. Likevel er det en terskel å komme over før en kommer i gang, og det er en fordel å lære litt før en starter. Det har du nå mulighet til, for den 26. mai blir det kurs i Skålvikfjorden, nærmere bestemt i Løvik grendehus i Halsa.

Kursholder er Atle Betten, om kommer frå Kristiansund. Han kjem opprinnelig fra Betna, men har bodd ein mannsalder i Kristiansund.  Der starta han med hjemmebrygging for rundt 30 år siden, og har gjort dette til litt mer enn en hobby.  Han har til og med deltatt i konkurranser, og har sågar vært norgesmester i brygging. Han har laget et undervisningsopplegg som han kaller «10 triks for å bli en god hjemmebrygger». 

På plakaten nedenfor kan du lese mer om kurset, og der finn du også kontakter dersom du ønsker mer informasjon. Påmelding kan du gjøre til Einar Oterholm på e-post: einar@oterholm.no

 

Publisert: 27. mars 2018, 16:26