Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Handler du lokalt? Laurdag markeres lokal handledag på matkroken

Jon Olav Ørsal Fredag 16. oktober 2020

Nærbutikker over hele landet takker for god handel i dette koronaåret og oppfordrer bygdefolket til å holde fram med å handle lokalt. Lørdag 17. oktober blir det aksjonsdag over hele landet for lokal handel, og vi i Matkroken Todalen er selvsagt med på kampanjen. «Handle lokalt – velg nærbutikken» er slagordet for kampanjen, som blir arrangert i samarbeid med Merkur og Distriktssenteret, som begge er statlige organer.

Kampanjen vil sette søkelyset på hvor viktig butikken er både som møteplass, servicesenter og salgsted for dagligvarer. Målet er å redusere handels-lekkasje og stimulere til enda mer lokal handel. Korona-pandemien har vist hvor viktig det er å ha dagligvarebutikker der folk bor. Nærbutikkene har stilt opp for lokalsamfunnet ved å tilby utkjøring av varer til folk som f.eks. sitter i karantene eller er redd for å treffe for mye folk.  Når du handler lokalt, er du med på å opprettholde både nærbutikken og ett mere levende lokalsamfunn. Det er foreksempel kaffekroken i Todalen ett godt eksempel på.

Vi på Matkroken Todalen vil markere «Handle lokalt dagen» på følgende måte: Vi vil servere kaffe og bakels (med graut eller syltetøy) fra kl 10.30 – 15.00. 
Og dette må vi selvsagt gjøre etter regler fra helsemyndighetene.: – Vi reduserer stolene til 10 plasser  rundt våre 4 bord. Da får vi minst 1  meter avstand mellom plassene. Og vi oppfordrer alle til å ikke sitte lenger enn 30 min i kaffekroken, slik at alle som kommer innom får mulighet til å få servert kaffe og bakels. Serveringa vil foregå manuelt fra en disk ved kjøkkenkråa. Det blir derfor ikke anledning til å forsyne seg selv hverken av kaffe eller bakels.  Ved kø mot disken må alle huske avstand – minst 1 meter.

Quiz:  Mari har laget en Quis på 12 spørsmål, der alle kan være med og vinne premiene. Du får utlevert ett ark med 12 spørsmål, og skriv svara på de spørsmåla du vet.  Leverer arket til Kassapersonalet, som putter dette i ei bøtte.  Viss flere vinnere,  trekker vi blant vinnerne.  Premien er ett gavekort i Matkroken Todalen på kr 750,-.  I tillegg trekker vi 3 premier blant alle som har deltatt, på ett gavekort på kr 500,- hver.  

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til lokal handledag. Både de innafær og utafær tunellen! 

Hilsen oss på Matkroken Todalen

Publisert: 16. oktober 2020, 19:16