Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Hagelaget til Trondheim på inspirasjonstur

Hagelaget til Trondheim på inspirasjonstur

Sverre Kjølstad Måndag 12. august 2013

Surnadal Hagelag gjennomførte den årlige sommerturen lørdag 10. august under kyndig ledelse av nestleder i hagelaget, Ildri Skuggevik. Ildri viste også fremragende egenskaper som guide da hun loset oss gjennom Trondheim by med stengte gater pga. veiarbeid, og mange omkjøringer for å finne fram. I overkant av 30 personer, mest damer, hadde benket seg i bussen da vi startet fra Skei kl. 8. Denne gang gjekk turen til Malvik, Ringve og Bakklandet.

 Da klokken nærmet seg 1030 kunne vi parkere bussen foran Malvikveien 481, og ble ønsket velkommen av vertinne Line Cathrin Ekseth. Dette var en dame som hadde god greie på blomster, og vi fikk også høre at hun var mye brukt som foredragsholder for å fortelle om blomster og planter. Det spesielle med huset hun bodde i var at det var bygget over en bunkers fra krigens dager, noe som gjorde at hun hadde kjeller under huset på ca 200 kvadrat. Da omvisningen var omme fikk vi servert kaffe og kaker, noe som smakte godt.

Neste post på programmet var middag på Sponhuset i Ringvebukta. Her fikk vi servert sommertallerken med is og kaffe til dessert, og dette falt i smak blant alle. Deretter var det vandring på egenhånd i hagen på Ringve, og her var det så mye fin blomster at fotografene nesten gjekk amok. Dette er et stort anlegg som vi kunne brukt enda mere tid på, men skulle vi holde programmet måtte vi bryte opp, og kom noe forsinket til Bakklandet.

Etter vandring over Gamle Bybro til Bakklandets Allsidige Selskap, ble vi møtt av Solvår Leistad som viste oss rundt i hagen. Dette var en spesiell hage i en bratt skråning med mye murte avsatser ikledd med masse blomster, og en smakfull liten bygning på toppen. Tror de fleste var imponert over hva man kan få til i en bratt skråning hvis fantasien er god. Pga. nevnte forsinkelse ble hjemturen utsatt en ½ time, og da ble det også tid til å vandre i Bakklandets gate for å se hva Bakklandsdagene hadde å by på.

 Dette var en koselig gate med mange salgsboder og uterestauranter hvor mye folk satt og koste seg. Været viste seg også fra sin beste side hele dagen, helt til vi kom til Garberg på hjemturen. Derfra var det nærmest høljeregn fram til Harang, men så dukket solen fram igjen og fulgte oss resten av turen. En innholdsrik og trivelig tur som hagelaget skal ha all ære for!

Bildegalleri frå Surnadal Hagelags utflukt til Trondheim.  Alle foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 12. august 2013, 11:21