Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Gratis vaksine til alle avgangselevane

Elinor Bolme Måndag 23. oktober 2017
 
Avgangselevane ved Surnadal videregåande skole fekk i dag informasjon om den viktige meningokokkvaksinen som dei er anbefalt å ta no i forbindelse med russetida og øvrige festligheiter,  av helsesøster Ingunn Brekke. Vaksina hindrar smittsom hjernehinnebetennelse som av og til kan ha dødelig utgang om den ikkje blir behandla raskt nok for ein som ikkje er vaksinert kunne helsesøster fortelle. Ho oppfordra derfor ungdomane til å vaksinere seg slik at ingen blir ramma av sjukdommen.
 
Ei vaksine kostar rundt 400 kroner pr elev, og dei 7 sanitetsforeningene i Halsa, Surnadal og Rindal ønsker å videreføre fjorårets tilbud med gratis vaksiner også til årets 112 avgangselevar ved Surnadal vgs. 
Faktorar som fyll, kulde, mangel på søvn, roping og deling av for eksempel drikke gjer at denne aldersgruppa er ekstra utsett. -Dette er innafor våre satsningsområder. Vi arbeider primært  for kvinners livsvilkår, men og mot også barn og unge. Derfor ønsker vi i saniteten å være med til å bidra til at ungdomane våre har det bra, fortel sanitetens representanter denne gongen; Mette Helen Mikkelsen (Surnadal sanitetsforening), Maren Ansnes (Todalen sanitetsforening) og Margit Fugelsøy (Øvre Surnadal sanitetsforening). Vi har ingen å miste. Vaksina har varighet i omlag 5 år, så det er ei billig forsikring. I alle fall når den er gratis.
 
Er det lokale bedrifter eller andre som ønskjer å støtte dette prosjektet er det opprettea ein felles konto administrert av Rindal Sanitetsforening (4111 15 24597). I fjor kom det inn over 50 000 frå dei tre  kommunane, lokalt næringsliv og alle sanitetsforeningane til sammen, som gjer at ein er på god veg til å dekkje kostnadane for årets kull også.
Publisert: 23. oktober 2017, 15:41