Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

God Jul på hytta

Elinor Bolme Torsdag 19. desember 2019

Jula er like rundt hjørnet, og selv om det er lite som minner om julesnø i lavlandet så skal man ikke langt av gårde for å finne hvite vidder og julekortmotiv.

Vinter på Grytbakksetra

I Grødalen i Sunndalsfjella var det nydelige forhold i helga, oppkjørt løype fra Vangshaugen og inn til Stortæla, og bra med snø ellers i terrenget også. Her er det bare å spenne på skiene og komme seg ut i fjellet. Det er bilvei nesten helt frem til hyttedøra på Vangshaugen, og fort gjort å god varme i ovnen på annekset, det selvbetjente kvarteret. I annekset finner du 4 sengeplasser og det er også plass til 3 på hemsen, og skulle det bli fullt så er det også mulig å plassere folk i Litjstua.

Trollheimen er ofte snøsikker, og vi har fått informasjon om flotte forhold også her. I Vindøldalen ligger vår selvbetjente hytte Vindølbu, en fantastisk beliggenhet for de som ønsker flotte skiturer. Kufjellet er en grei tur, det er også fint å bruke de oppkjørte løypene. Turen inn fra parkeringen er også en fin tur i seg selv. Med nyinstallert solcellebelysning kommer man til en lys og trivelig hytte, hvor alt ligger til rette for fine dager. Vindølbu har 3 soverom med plass til 9 personer og er romslig hems. I en annen del av Trollheimen ligger Innerdalen, også her er det greit med snø til en fin skitur. Å sitte på stua i fjøset, kikke bort på «Blåfjell» og mimre om blå- og rødnisser fra julekalenderen er en opplevelse i seg selv.

På Fjordruta er det gjerne lite snø ennå, men forholdene i indre strøk begynner å bli bra. På Grytbakksetra er det rimelig snøsikkert, det er bilvei langt opp i dalen og en lettgått tur fra parkeringen og inn til hytta. Denne hytta ble oppgradert med ny stuedel i sommer, og er nok en av de flotteste hyttene vi har i KNT. Med et fabelaktig terreng for fjellski rett utenfor hyttedøra kan vi absolutt anbefale en tur hit.

Ikke alle ønsker seg snø, og de som vil ha et alternativ til skiturer kan gjerne legge turen til en av hyttene på ytre del av Fjordruta. Trollstua, Gullsteinvollen og Imarbu i Aure er noen av hyttene i lavlandet hvor det er bart ennå, men like fullt er det mulig skape god stemning og kanskje finne julefreden her også.

Vi i Kristiansund og Nordmøre Turistforening ønsker alle en riktig god jul, og velkommen til bruk av våre hytter for å skape gode juleopplevelser!

Først publisert: 19. desember 2019, 05:00 - Sist oppdatert: 18. desember 2019, 21:41