Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Gåte Akustisk til Surnadal  – UTSETT inntil vidare

Steinar Hasselø Tysdag 10. mars 2020

«Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned.»

Norsk folkemusikk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli vokste opp med et folkemusikkmiljø som dyrket det mest mulig autentiske uttrykket. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

«Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned», forteller de. Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemninga blir for det meste mer nær enn storslagen.

Og nært og magisk blir det når Gåte Akustisk kommer til Surnadal kulturhus torsdag 26. mars.

 

Først publisert: 10. mars 2020, 06:00 - Sist oppdatert: 12. mars 2020, 14:13