Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Fra Anderstua til Tiller

Mari B. Redalen Tysdag 16. desember 2014

Da er vi klare med desember og årets siste blogger. Vi henta ganske enkelt siste mann ut fra vår egen redaksjon, og han styrer det meste datatekniske på Todalen.no. Ole Petter Talgø bor og jobber til daglig i Trondheim, men ofte turen hjem til Todalen.

Ta deg en pause i juleforberedelsene og les bloggen fra en utfløtta Todaling.

 

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du?

Jeg heter Ole Petter Talgø, kommer fra Andersstua, men bor i dag i Trondheim. Her har jeg og samboer Åslaug akkurat kjøpt oss nytt hus på Tiller. Tiller ligger litt sørafor Trondheim, så litt nærmere Todalen enn på Byåsen hvor jeg bodde tidligere. Siden vi akkurat har flyttet inn, er det ikke så veldig ryddig enda, og det meste vi eier er fortsatt i kasser. Forhåpentligvis kommer vi i orden når det nærmer seg sommer. 🙂

Til vanlig jobber jeg som konsulent i selskapet Bouvet, hvor jeg jobber med å utvikle IT-løsninger og nettsider. Mange spennende kunder og ikke minst massevis av kollegaer. Vi er nesten hundre på Trondheimskontoret nå, og med det de største nord for Dovre (littsnikreklame).

bilde1

Sammen med samboer Åslaug. Foto: Ole Petter

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg!
Jeg er på ingen måte noen morgenfugl, og er så heldig at jeg har fleksitid på jobb. Det betyr at jeg prøver å være på jobb til ni, og der blir jeg sittende til fire-femtiden. Så er det enten trening i form av squash, spinning eller en dørgende kjedelig styrkeøkt, eller hjem. Nå går det selvsagt mye i utpakking, men ellers blir det gjerne litt middagslaging, TV eller spill. Det blir også gjerne noen timer foran PC-skjermen fordypet i kode på kveldstid også, noe jeg trives godt med.

bilde2

Bouvet-tur på Galdhøpiggen.  Foto: Ole Petter

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen?

Jeg prøver å komme meg hjem en gang i måneden, selv om det har blitt litt mindre i høst på grunn av flytting. For første gang blir det ikke full julefeiring i Todalen, men har tenkt meg dit både en tur før jul og en uke rundt nyttår, for å hilse på tobente og firbente både i Andersstua og ellers i Todalen.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til
bygda for første gang?

Andersstua må selvsagt vises frem, inkludert setra og fjella rundt om muligheten byr seg. Ellers blir det gjerne sightseeing med Råssåfoss kraftverk, Todalsøra, raset, puben, Todalshytta, Kårvatn og ikke minst Hals (inkl Hals Oil). Treningssenteret Hett og Svett viste seg også åvære en yndet sightseeingspot. Så er det selvsagt en fordel å få møtt en del todalinger.

bilde3

På tur i Todalen. Foto: Ole Petter

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Med tanke på at vi akkurat har kjøpt hus, så er nok ikke det i de nærmeste fremtidsplanene. Hva som skjer lengre frem i tid, vet jeg jo mindre om, men det ville nok kreve at vi finner interessante jobber. Som pensjonist blir det selvsagt retur, med etablering av bryggeri.

bilde4

Egenproduksjon av juleøl. Foto: Ole Petter

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten?

Kaffe klarer jeg meg definitivt ikke uten. Og Åslaug (kommer det fra sidelinjen).

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta todaling? Kanskje du har et eksempel på en vanlig
dialektmisforståelse?

Når man bor i Trondheim skulle man tro det ikke var så mye endring i dialekten, men noe er det nok blitt gjennom årene. Når jeg er sammen med kjentfolk blir det nok mer bruk av de litt særere uttrykkene. Blant ordene som har skapt forvirring, kan jeg nevne «bækkre». Har vist seg at dette er noe veldig få vet hva er. Ellers har jeg hatt noen kollegaer som har fått litt overload av ordet «kjøle».

Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå?
Noen store savn?

Jeg savner definitivt fjellsidene, her må man kjøre et godt stykke for å finne en like fin tur som Gammelsetra. Det er vanskelig å finne noe sted man kan gå trimtur uten å jogge.

Trondheim er større, og har dermed større tilbud på fritidsaktiviteter, butikker og så videre, men jeg shopper det meste på nett og ser gjerne film hjemme, så det er vel lite annet enn IT-jobb jeg kan komme på som gjør Trondheim spesielt.

bilde5

Fangst (?) i Kvendsetdalen. Foto: Ole Petter

Hvor ofte er du innom Todalen.no?

Det blir nok en tur innom hver dag, både for å se at det fungerer som det skal, og for å se hva våre flinke redaktører har lagt ut i dag. 🙂

Vi takker alle som har levert oss innlegg til bloggen i år . Og vi utfordrer Birgitte Kvendset til neste blogginnlegg!

Publisert: 16. desember 2014, 01:40