Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
MF «Førdefjord» vart MV «Admiral Bay III»

MF «Førdefjord» vart MV «Admiral Bay III»

Jon Olav Ørsal Måndag 23. september 2013

Rasferja Førdefjord har fått nytt navn, og klargjøres nå for turen til Caribien. Reidar Berge, som var ansvarlig kaptein på ferja, har sendt oss et bilde av ferja og en liten hilsen som e-post.   Han skriver:  «Her ligger MV «Admiral Bay III» ex MF «Førdefjord» ved Kristiansund Mekaniske Verksted og klargjøres for seilas til Bequia, en liten øy ved St. Vincent i Caribien.

Undertegnede som fikk det ærefulle verv som ansvarlig kaptein for MF «Førdefjord» i regi av Fjord1 og rasrutestarten fra Kvanne til Todalen, har de siste 2 uker hatt gleden ved å bistått nye eiere:  BOS Marine Services LTD v/Oren og Judy King fra den vesle øya Bequia.
Det er ikke den første ferja de har hentet til tjeneste for folket på de caribiske øyer. De eier fra før av MF «Haram», MF «Smøla» og MF «Fedje» som går i ukentlige turer blant annet til Barbados. Totalt har de til nå kjøpt 5 utrangerte fjordferjer fra MRF, Fjord 1 og andre fergerederi til tjeneste mellom øyene der nede.

Captain Oren King har fast svensk crew som klargjør og seiler fergene nedover.  «Admiral Bay III» antas å gå fra Kristiansund i slutten av neste uke. Det er bare å ønske God seilas og lykke til med den trivelige ferja som Todalingene ble så glade i.
Takk for trivelig tjeneste med frakting av alle Todalinger og andre medreisende i tida 13. august til16. september 2013.
Med vennlig hilsen Reidar Berge»

Først publisert: 23. september 2013, 05:00 - Sist oppdatert: 22. september 2013, 22:50