Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

«Fiskesommer» på Nordvik

Sverre Kjølstad Fredag 12. august 2022

I regi av SJFF ble det arrangert fiskekonkurranse på Nordvik torsdag kveld. Dessverre var ikke værgudene på lag med arrangøren da regnet høljet ned da båtene la ut på sjøen kl. 19.00. Totalt var det 7 båter som deltok med 15 deltakere om bord.

Fiskesommer 2022 på Nordvik. Foto: Sverre Kjølstad

I gamle dager for ca 70 – 80 år siden var det fiskevær i elvene når det regnet godt, og karene var snare til å grave mark og komme seg ned til elva når den vaks opp av regnet.

Ikkje heilt heldige med været. Foto: Sverre Kjølstad

Da var fisken bitevillig, og langs Søya-elva stod det ofte på 10-tall med fiskere etter hverandre i Langøystrømmen. Og da var det mye svel og ørrett som vart tatt på land.

Bra fangst. Foto: Sverre Kjølstad

Dette er vel ikke det samme forholdet på sjøen, og som oftest er det flo og fjære som avgjør når fisken er bitevillig. I løpet av sommeren har det vært brukbart storseifiske i dette området, og det ble da en del fisk på deltakerne, selv om det ikke ble de store fangstene.

Fin fisk. Foto: Sverre Kjølstad

Premieringen bestod av største fisken, minste fisken, og største vekt totalt i båten. I førstnevnte klasse gikk seieren til Viljar Røe, barnebarn til arrangør Ola Røe, og i klassen minste fisken gikk seieren til Arian Nyheim. Samme person var også med og delte seieren for største vekt totalt med Sigurd Berg Kvennset i samme båt. Skipper på denne båten var Trond Svinvik.

Fisken beit. Foto: Sverre Kjølstad

Da båtene kom i land hadde regnværet løyet litt, og under premieringen vart det premie til klassevinnerne, samt til alle som deltok.

Arian Nyheim til venstre og Sigurd Berg Kvennset ved Øygardskjæret. Foto: Sverre Kjølstad

Til slutt vart det servert grillmat til små og store
som besto av fiskeburger og grillpølse, noe som smakte godt

Dårleg vær, men godt fiske. Foto: Sverre Kjølstad.

Publisert: 12. august 2022, 16:00