Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Fiskekonkuranse på Nordvik

Sverre Kjølstad Laurdag 12. august 2023

I regi av Surnadal Jeger og Fiskerforening ble det arrangert fiskekonkurranse for barn på Nordvik fredag kveld. Deltakelsen var bra med 20 deltakere, og 9 båter la ut på fjorden med ivrige barn ombord. På Nordvik er det mange gode fiskeplasser, slik som “Drøppingskallen”, “Sagbradden”, “Grunnskallen” og “Kobbskjerskallen”. Siden det har vært et godt Storseifiske i sommer var det store forhåpninger om gode fangster, noe som slo til.

Sløying av fisk. Foto: Sverre Kjølstad

Enkelte fikk ganske bra med Storsei, mens andre fikk mindre fisker av blandet fiskeslag. I tidlige tider var “Drøppingskallen” og “Sagbradden” gode fiskeplasser for uer. Da dro gamlekarene ut på fjorden i firetida om morgenen, og ofte ble det gode fangster.

Grillmat frå Norsk Kvalitetsmat. Foto: Sverre Kjølstad

Leder i fiskeutvalget, Linda Humberset, og Edvard Vasseng var på land og passet Grillen, slik at det ble servert Fiskeburger fra Norsk Kvalitetsmat til alle.

Båtene kommer til land. Foto: Sverre Kjølstad

Etter to timers fiske begynte båtene å komme i land, og det viste seg at Storsei var fiskeslaget det var mest av. Totalt var det 50 fisker, og av de utgjorde 20 stk. Storsei. Premieringen var for minste fisk, og største fisk. I klassen minste fisk gikk seieren til Erik Finborud med fisk på 30 gram, og største fisk fikk Matilda Finborud på 4 kg.

Fin fangst for Olav Vasseng. Foto: Sverre Kjølstad

Når klassevinnerne var kåret ble det utdelt premie til alle deltakerne.

Samling av stort og smått. Foto: Sverre Kjølstad

All matfisken ble det tatt vare på, og den ble sløyet og filetert, og til slutt vakumpakket.

Edvard Vasseng og Linda Humberset ved grillen. Foto: Sverre Kjølstad

Siden arrangøren var heldige med været, fikk alle et trivelig opphold med grillmat og drikke, slik at det ble senkveld før alle dro hjem.

Publisert: 12. august 2023, 10:46