Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Finale: – sesongslutt med stavgang til Øygardshalsen

Sverre Kjølstad Torsdag 6. oktober 2022

Værutsiktene var ikke de beste i dag, hvor regnelingene gjekk ganske tett. Likevel var det 28 spreke pensjonister som trosset værgudene, og la trøstig i vei mot Øygardshalsen. Alle var godt kledd for værforholdene, og merkelig nok ble det ikke så ille som vi fryktet, med bare noen lette regnbyger underveis.

Gudmund, Sverre og Oddvar ved infoskiltet som IL Søya har sett opp. Foto Sverre Kjølstad

Et stykke fra klubbhuset var det en gjeng fra Surnadal videregående som holdt på med ny garasje for den nye tråkkemaskina til idrettslaget. I den øverste delen av bygget blir det oppholdsrom for grunneieren som stilte tomt til disposisjon. Dette blir en flott tilvekst til en allerede godt utbygget arena for skigåing. Vel framme på Øygardshalen er det vanligvis en panoramautsikt med majestetiske fjell i bakgrunnen, men dessverre kom ikke dette til sin rett i dag med tåke som delvis skjulte fjellheimen.

Ved trimpunktet på Øygardshalsen – foto Sverre Kjølstad

Så var det klart for kaffepause i klubbhuset til il Søya, og tradisjonen tro var det noe godt til kaffen på årets siste stavgang-tur. Brynhild Tjelle stilte med grøt og vafler, og Wenche Kvendset med sjokoladekake. Dette blir det satt stor pris på, så tusen takk til Brynhild og Wenche. Til slutt var det blomsteroverrekkelse til stavgang-komiteen, som består av Brynhild Tjelle (leder), Svein Tjelle, Gudmund Kvendset og Sverre Kjølstad. Sissel Ulven Mogstad sto for overrekkelsen. Stavgang-komiteen takker for oppmerksomheten!

Her bygges det garasje til tråkkemaskina til IL Søya – det meste av arbeidet skjer på dugnad. Foto Sverre kjølstad

Til slutt vil komiteen takke for laget i år, og ønsker velkomne til neste år! I snitt har det vært 17 deltakere på 20 turer i år. Det er bra når en tar i betraktning svært dårlig vær på enkelte av turene hvor deltakertallet kan telles på nesten en hånd.

Infoskiltet som IL Søya har sett opp. Det koster store summer å drive et slikt anlegg – oppfordring til å bidra med et frivillig bidrag på Vippsnr 91114. Foto Sverre Kjølstad

Utsikt til Nesøya – foto Sverre Kjølstad

Utsikt til Neslandet og innløpet til Ålvundfjorden. Foto Sverre Kjølstad

 

Publisert: 6. oktober 2022, 16:01