Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Feiring av nasjonaldagen på Nordvik

Sverre Kjølstad Tysdag 17. mai 2016

Med vintertemperatur på 5 grader, og regn i morgentimene, var det ikke akkurat noe ønskevær for 17. mai. Etter hvert ble det noen revner i skydekket, og en disig sol tittet så vidt fram av og til. Som vanlig startet toget fra Oppistua, med endestasjon ved forsamlingshuset. Da alle hadde benket seg inne, var det klart for dagens tale ved Nils Ove Bruset. En aktuell tale med skjemt og alvor, hvor nordvikgardingene var i fokus.

Etter talen var det klart for servering som bestod av pølser og brød for barna, og Innherredssodd for de voksne. Da alle var vel forsynte var det samling på Øygarden Stadion, og her var det egg i skje som var mest populært. Det var ingen enkel sak å få egget til å balansere oppe i skjea under fart, og mange måtte finne seg i å plukke opp egget flere ganger. Samtidig med at barna utfoldet seg ute på gressmatta var det salg av is og brus, samt loddsalg. Været ble også tilfredsstillende for å være ute i friluft, men temperaturen kunne selvsagt vært noe høyere.

Nordvik_inne_017

Fra feiringa i forsamlinshuset. Foto: Sverre Kjølstad

Så var det tid for kaffe og kaker, og her var det et bredt utvalg av alle gode kakesorter. Samtidig var det også premieutdeling for de som hadde deltatt på lekene. Til slutt trekning av loddsalget, og mange hadde vinnerlykke og fikk med seg blomster hjem. Tradisjonen tro ble også komiteen for juletrefesten kunngjort.

Bildeglimt fra feiringa av nasjonaldagen på Nordvik.  Alle foto: Sverre Kjølstad

 

Publisert: 17. mai 2016, 21:00