Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Feiring av nasjonaldagen på Nordvik

Sverre Kjølstad Fredag 17. mai 2019

Etter ca. tre uker med regn og snøbyger, og nattetempera turer under 0 var spenningen stor om dette været ville fortsette fram mot 17. mai. Heldigvis var værmeldingene positive noen dager før den store dagen, og vi kunne våkne til en skyfri himmel med strålende sol den 17. Temperaturen kom godt over 20 grader utover dagen, så værmessig var det fullklaff.

Som vanlig startet folketoget fra Oppistua, med endestasjon ved forsamlingshuset. Da alle var vel i hus ønsket lederen i komiteen, Ola J. Nordvik, velkommen til 17. mai feiring. Etter at nasjonalsangen var sunget gav han ordet til dagens taler, Lilli Gunn Nyheim. Hun kom inn på historikk fra gamle dager, og aktuelle saker i vår tid. En interessant tale med litt humor innimellom. Etterpå overrakte Ola velfortjente blomster til Lilli Gunn.

husmortrimmen på Nordvik markerte seg med fane. Foto: Sverre Kjølstad

Da var det tid for servering som var sodd og loff med saft til drikke. Da alle var forsynt, var det tid for leker på Øygarden stadion. Her fikk de yngste utfolde seg i høydehopp, samtidig som det var salg av is og brus. Da konkurransen var over var det ny samling i forsamlingshuset til kaffe og kaker, samt premieutdeling for de som hadde deltatt. Til slutt kunngjorde Ola juletrefestkomiteen, og dermed var en strålende dag til veis ende.

Leikar og konkurransar på Øygarden stadion.  Foto: sverre Kjølstad

Leikar og konkurransar på Øygarden stadion.  Foto: Sverre Kjølstad

Leikar og konkurransar på Øygarden stadion.  Foto. sverre Kjølstad

Det fine vêret gjorde at deltakarane kunne kose seg ute ved stadion. foto: Sverre Kjølstad

samling ved Øygarden stadion der folk kunne kose seg i finvêret. Foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 17. mai 2019, 19:19