Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Feiret St Hans med bål og grilling

Sverre Kjølstad Onsdag 24. juni 2020

Som vanlig var det samling i Røe-fjæra for St. Hans feiring også i år.  – Det ser ut som Lisabet og Kennet viderefører tradisjonen til Ingrid og Ola, og stiller det fine uteområdet til disposisjon for grendalaget. Oppmøtet var svært bra med ca. 60-70 deltakere. Værgudene viste seg også fra sin beste side med fin temperatur og en disig sol. Grendalaget stilte med varme griller, og da var det bare finne fram medbragt og sette i gang med grillingen.

Folket koste seg med grilling og bålbrenning utover kvelden. Foto: Sverre Kjølstad

Da bespisningen var unnagjort var det tid for å tenne bålet som Kennet og Nils Håvar hadde fått i stand. En skulle tro at risdungen var skikkelig tørr når det har vært godvær så lenge, men det skulle vise seg at det ble problem med å få bålet til å tenne etter flere forsøk. Men da Ola Røe kom med en kanne diesel ble det fart i saken, og snart sto bålet i full fyr.
Siden mange hadde med seg små barn vart det tidlig kveld, og da bålet hadde brent ned var det tynt i rekkene for den eldre garde som satt igjen. Inntrykket fra kvelden må bli at en sitter igjen med gode minner fra en fin midtsommer -feiring. Bare så synd at det går mot mørkere tider, men vi får håpe at det som er igjen av sommeren byr på mere godvær, og fine kvelder slik at en kan kose seg ute.

Bål hører selvsag med på en St Hans-kveld. Foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 24. juni 2020, 08:29