Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Feira 100-årsdagen – oppdatert

Jon Olav Ørsal Fredag 25. september 2015

Torsdag feira Lisbet Halle sin 100-årsdag. Det foregikk heime i Austistua, saman med slekt og venner og barnehageborna som kom på besøk og gjorde stas på jubilanten. I tillegg vanka det helsingar både frå kong Harald og frå leiaren i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum. 100-åringe tok feiringa med stor ro, og tok seg tid til ein prat med alle gjestane.

Lisbet har den siste tida budd på sjukeheimen i Surnadal, men tok turen heim til familien i Austistua for å feire dagen saman med slekt og venner. Barnehageborna var møtt fram da ho kom og helsa velkomen med ei flott krone med «100», og det var stor stas for både gamal og ung.  Vidare utover dagen var det feiring saman med familie og venner både frå fjern og nær.

Kongebrev_LisbetHalle_3182

Brevet som Lisbet fikk med jubileumshelsing frå kong Harald.

Kongen hadde sendt brev til Lisbet med helsing, der det var ei kort helsing med gratulasjon på 100-årsdagen. Lisbet tykte at han kunne skrevet litt meir, når han først var i gang, men sette stor pris på helsinga. Og det er slett ikkje kvar dag det blir feira 100-årsjubileum i Todalen – sist var i 1960, da Ane Hansdotter i Dalahaugen feira i 1960 og 55 år sia.

SenterpartiHelsing_3216

Lisbet er landets eldste Senterpartimedlem og fikk helsing via det lokale partilaget. Frå venstre Nils Håvard Øyås, Ragnar Halle saman med jubilanten og Trygve Halle. Foto: Driva/Jon Olav Ørsal

Helsing fekk ho også frå Trygve Slagsvold Vedum, som er leiar i Senterpartiet. Lisbet er landets eldste medlem i Senterpartiet og leiar i Surnadal senterpart, Nils Håvard Øyås bar fram helsinga Slagsvold Vedum og frå det lokale partilaget saman med Ragnar Halle. I helsinga frå Slagsvold vedum stod det. «Gratulerer så mye med den store dagen. Det er fantastisk at vi har medlemmer med alder fra 13 til 100 år. Som tidligere ordførerfrue har du vært med på å fylle en av de viktigste rollene vi har i vårt demokrati. Synes det er en stolt tradisjon at vi er et så sterkt ordførerparti. Håper du får en trivelig dag og ønsker deg alt godt!»

Ordførarbesøk vart det også – Lilly Gunn stakk innom for å gratulere jubilanten.

Ordførar Lilly Gunn Nyheim var også på besøk til Lisbet for å gratulere, og dei hadde mykje å prate om, skriv lilly Gunn i ein e-post til Todalen.no: «Lisbet satt klar og ventet på besøket da ordføreren kom på jubileumsdagen. Det ble en meget hyggelig stund sammen med jubilanten, der vi mimret over tida med bankbuss i Todalen. Honnørturer med Stangvik Sparebank og vi pratet om Todalen 4H der både Lisbet og Lilly Gunn hadde gode minner fra høstfesten med utstilling av oppgaver samt besøk fra 4H på fylket. Naturligvis gikk praten om hvor stort det var for Lisbet da mannen Olav T Halle ble ordfører for den sammenslåtte Surnadal kommune.»

Publisert: 25. september 2015, 09:00