Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Ensemble Dali med konsert i Stangvik kyrkje på søndag

Bjørn Gunnar Ansnes Onsdag 11. oktober 2023

Kammerkoret Ensemble Dalí inviterer søndag 15. oktober klokka 16:00 til Rakhmaninovs storslåtte Vesper i Stangvik kyrkje. Verket hadde urpremiere i 1915 og Dalí framførte verket i 2016, da i samband med koret sitt 10-årsjubileum. Dei gler seg til å bringe Vesper til liv att.

Sergej Rakhmaninovs Vesper har er sett på som eit av kanonverka innan klassisk korsang, med sine store klangar og lange linjer. Verket bygger på tekster frå den Russisk-ortodokse vesper, eller kveldsbøn.  

«Now that we have come to the setting of the sun,behold the light of the evening». (No. 4)

Oda Fredriksen er altsolist og Olve Haugen er tenorsolist.


Om Ensemble Dalí

Kammerkoret Ensemble Dalí er et prosjektbasert kammerkor på høyt nasjonalt nivå som samler dyktige korsangere fra hele Møre og Romsdal fylke samt Trøndelag gjennom auditions. Ensemble Dalí er til for å kunne servere flotte musikalske opplevelser på et nivå som både repertoaret, utøverne og publikum fortjener.

På repertoaret har stått navn som Gorecki, Nørgård, Smith, Mäntyjärvi, Nystedt, Lotti, Poulenc, Tavener, Gjeilo, Barber, Schnittke, Schönberg, Grieg, Purcell og Rakhmaninov blant flere.

Ensemble Dalí streber etter uttrykk som gjør inntrykk. Likevel – bak jakten på homogen klang og kollektivt fokus under prøver og konserter, syder det av individualister som preger et godt sosialt korliv.


Billettar til konserten får ein kjøpt på her på ticketco eller i Stangvik kyrkje med kontanter eller Vipps!

 

Først publisert: 11. oktober 2023, 08:00 - Sist oppdatert: 10. oktober 2023, 18:38