Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Eldremiddag med kjøtt og påsse

Eldremiddag med kjøtt og påsse

Reidar Østvik Laurdag 30. oktober 2010

Sist onsdag, den 27.oktober, var vi til sammen 32 gjester i Sanitetshuset til eldremiddag. Det var et ualminnelig stort antall gjester, og er foreløpig det største antallet vi har hatt for middagene i 2010. Årsakene til dette er sikkert flere, og om jeg skulle nevne noen, så tror jeg for det første at tiltaket er ganske populært blant mange godt voksne innbyggere i Todalen. Det er forresten ikke bare todalinger som kommer: Blant gjestene finner vi både nordvikgardinger, kvennalandinger, og surnadalinger.

En annen positiv årsak til det gode oppmøtet på denne siste middagen var sikkert forhåndsryktene om menyen for denne dagen: Det ble først servert kjøttsuppe, og deretter kjøtt og påsse, av en kvalitet som ikke sto tilbake for noen restaurantservering. Middagen ble avrundet med kaffe og kremkake, og det så ut til at alle som deltok var svært tilfredse med serveringen. De to dyktige medlemmene i kjøkken-staben denne gangen var Brit Nordvik og Jorunn Ness, som fortjener all ros og ære for maten og arrangementet.

Denne middagen hadde ellers også litt uvanlige gjester, i og med at styret for det kommunale eldrerådet hadde lagt sitt arbeidsmøte til Todalen og Sanitetshuset denne
dagen. De var ferdige med møtet til maten kom på bordet, og de seks medlemmene deltok i middagen sammen med oss. Formannen i rådet, Johannes J. Vaag, kvitterte for oppholdet og maten med en interessant redegjøring for de aktivitetene som planlegges og foregår, og som angår de eldre i kommunen og fylket.

Alt i alt, med allsangen også nevnt, så var det en virkelig vellykket sammenkomst, som den lokale ledelsen fortjener honnør for!

Publisert: 30. oktober 2010, 15:32