Fredag 8. juli har du sjansen til å delta på en natur- og matopplevelse utenom det vanlig. Da arrangerer nemlig Svinvik Gard og Trøndelag Sankeri, der du får bli med ut i naturen og lære deg å finne ville vekstere som er spiselig og nyttige. Den første sankedagen er alt fulltegna, men det kjem fleire etter kvart, fortel Tore Svinvik.
Det skjer i nærområdet rund Svinvik Gard, og vi vil lære å finne spesielle ville vekster. Dere vil lære kjennetegn og tips til bruk så dere også kan sanke disse hjemme i ettertid. Trøndelag Sankeri leverer ville vekster til over 100 restauranter i Trøndelag og Oslo. Vi skal i fjæra, skogen, enga og i veikantene. Dere vil få en innføring i hvordan det sankes, og vi sanker med et stort utvalg vekster til Kristina som gjør seg klar til kveldens opplevelse. Se film om arrangementet: https://youtu.be/s0LAlryegzI
På kvelden vil Svinvik gård med Kristina Svinvik lage og servere en eksklusiv 9-retter. Alle rettene bruker av de spiselige vekstene vi har funnet tidligere på dagen. I tillegg til det ureiste vil det bli fokus på andre kortreiste matprodukter for å gi dere smakene av området dere er i. Det vil bli mange historier utover kvelden som gir dere en helhetlig opplevelse fra natur til bord og håper arrangementet kan være til inspirasjon til å benytte seg av naturen i større grad fremover. Film om Trøndelag Sankeri kan du se her: https://www.youtube.com/watch?v=jQULsdptd-A&t=10s
Meir informasjon om arrangementet og påmelding finn du på Facebook-siden til Svinvik Gard Den første sankedagen er alt fullteikna, men det blir fleire arrangement etter kvart.