Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Dugnad ved Hermannhytta.

Sverre Kjølstad Torsdag 8. juni 2017

Jan Nordvik og Vidar Sogge har tilsyn med Hermannhytta som er en hytte til Den Norske Turistforening (DNT), noe som medfører maling, vedhogging og rundvask blant annet.

Rundtvask og klart for sommarsesongen – Mali Kjølstad og Ingrid Nordvik sørga for grønsåpelukt på Hermannhytta.

I Vidars fravær dro Jan og Ingrid Nordvik sammen med Mali og Sverre Kjølstad for å utføre vedhogging og rundvask onsdag 7. juni.. Vidar hadde vært der på april og felt trærne, som for det meste bestod av bjørk. Dermed var det kvisting og dragning fram til hoggestabben for deretter å kappe og klyve veden som var aktuelt. For å komme til Hermannhytta tar en av til venstre ca 1 km forbi Mo skole når en kommer fra Skei. Etter en humpete skogsvei kan en kjøre så langt med bil at det bare blir en gangavstand på ca 30 min fram til hytta.
Vel framme var det 10-kaffe før en satte i gang med arbeidet, og mens herrene var opptatt med veden kom damene i gang med lufting av sengeklær og vasking.

Vær og temperatur var ideelle for dette arbeidet selv om det blåste i meste laget. Ingrid og Mali var også med å legge opp veden når de var ferdige med sitt arbeid. Mens vi holdt på med innspurten kom to vandrere forbi og kikket inn i hytten, og de kommenterte at her var det fint og rent! Dette var en dame og en herre fra Tyskland. Forrige natt hadde to personer fra Sveits overnattet der. Som avslutning på dagen serverte damene rømmegrøt og spekemat, noe som smakte fortreffelig. Så nå må en slå fast at renhold og varme er sikret for å ta i mot turister.

Med øks og motorsag vart det fort nok ved til sesongen. Foto: KNT

Velfortjent kaffepause for dugnadsgjengen – Jan, Mali og Ingrid – foto: Sverre Kjølstad

Hermannhytta er klar for sommarsesongen.  Foto:Sverre Kjølstad

Her er Hermannhytta klar for sesongen ho ligg i området mellom Fjordruta ot rutenettet i Trollheimen. Snart er sesongen i gang. Foto: Sverre Kjølstad

 

Først publisert: 8. juni 2017, 06:00 - Sist oppdatert: 7. juni 2017, 22:07