Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Du er hermed invitert til «Mottaket» på kunstutstilling

Jon Olav Ørsal Måndag 22. juli 2019

Denne uken – fra 21.juli t.o.m. 28.juli inviterer kunstneren Siri Skjerve til Mottaket der hun har etablert seg med deler av kunstverkstedet sitt denne uken.  Mottaket er et rom for tverrfaglig samarbeid og visning av kunst i Ålesund, og er åpent alle dager fra 11 til 17.  I en pressemelding skriver Siri om prosjektet og prosjektet This Is For Your Own Protection som pågår akkurat nå:

«Denne uken har jeg flyttet deler av arbeidsplassen min fra Todalen på Nordmøre til Mottaket. Publikum inviteres inn i prosjektet This Is For Your Own Protection, hvor de får se ferdige arbeider og arbeider i prosess, og dermed kan få et innblikk i hvordan kunstprosjekter skapes, arbeidet som ligger bak, materialbruk, konsept og ideutvikling.

Vår samtid preges av usikkerhet og uro, og et økt fokus på kulturelle og historiske forskjeller truer med å overskygge det vi har til felles. Den polariseringen vi ser, der det i flere og flere sammenhenger etableres et «vi» og et «dem», er med på å gi næring til følelsen av usikkerhet. Når vi i tillegg står overfor en eksistensiell krise der trusselen er at vi ødelegger vårt eget livsgrunnlag, noe som i teorien burde ha vært en samlende felles sak som kunne ha devaluert betydningen av kulturelle ulikheter, blir samtiden for kaotisk og uoversiktlig til at vi fullt ut kan håndtere den.

Mennesket har måttet beskytte seg til alle tider. Vi har laget oss strategier for å håndtere hverdagene våre og livet vårt. Dyrke jord, produsere og bevare mat, lage våpen for å forsvare oss mot ville dyr og trusler fra naboen, lære barna våre alt vi selv har opparbeidet oss av kunnskap. Det handler til syvende og sist om overlevelse.

Hvilke strategier har vi for å håndtere hverdagen og beskytte oss selv, vi som lever i et av verdens rikeste land? Vi som tilsynelatende har alt vi trenger?»

Du kan lese mer om Siri Skjerve og om «Mottaket» på de respektive hjemmesidene ved å bruke linkene.

Først publisert: 22. juli 2019, 15:59 - Sist oppdatert: 23. juli 2019, 11:23