Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Den lille prinsen – en morsom og varm familieforestilling om å være menneske

Elinor Bolme Måndag 17. oktober 2016

Den lille prinsen er basert på den verdenskjente romanen med samme navn skrevet av Antoine de Saint-Exupéry. Boken blir regnet som en av verdens mest solgte bøker og er elsket av alle aldre for sine betraktninger om oss mennesker.Forestillinga passer fra fire år og oppover og kommer til Surnadal kulturhus onsdag 26. oktober kl. 17.30.

Det var en gang en liten prins som bodde på en liten planet som ikke var stort større enn seg selvHer feide han sine tre vulkaner, passet på blomsten sin og så på solnedgangene. Og fordi planeten hans var så liten, var det det svært mange av dem. En gang så han solen gå ned fireogførti ganger. ”For du vet…når en er svært trist, er det så godt å se på en solnedgang.”

o01a5131-jpg

Den lille prinsen føler seg litt ensom og en dag begir han seg ut på en reise ut i verdensrommet. Han ønsker å finne en venn, men i stedet møter han enkle og ødeleggende typer som ikke er interesserte i andre enn seg selv. Det viser seg at det er vanskelig å finne en virkelig venn. Hva er vennskap? På rundreisen sin forsømmer han sitt eneste ansvar: blomsten på sin egen asteroide.

o01a5085-jpg

Denne fortellingen er ikke blitt til for at voksne skal finne den tilfredsstillende eller underholdende, men for at barn skal kunne utforske universet med sin fantasi. En vidunderlig utenomjordisk parabel for alle aldre.

 

 

 

(Foto: Arild Moen, Tingh Kommunikasjon)

Først publisert: 17. oktober 2016, 09:00 - Sist oppdatert: 16. oktober 2016, 22:47