Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Coby Omvlee- årets festivalkunstner

Elinor Bolme Torsdag 19. juli 2018

Fredag 27. juli inviterer Stangvikfestivalen til utstillingsåpning med festivalkunstner Coby Omvlee etterfulgt av en «artist talk’ sammen med kurator og kunstner Brit Dyrnes. Årets Festivalkunstner er født og oppvokst i Nederland, men flyttet til Trondheim i 1980. I Nederland jobbet hun i et barne-og ungdomsteater. I Trondheim ble det 10 år med Studio Teaterfør hun gikk sammen med ektefellen, teatermannen og legen Jaap den Hertog om Teater Fusentast. 

Helt fantastisk å få vise kunst og teater på samme festival” Coby Omvlee

Coby og Jaap har gjennom mange år besøkt venner i Stangvik, før de fikk muligheten til å kjøpe Bruvollen i 2013.  Mange vil huske Teater Fusentast fra tidligere festivaler med forestillingene Tornerose sett gjennom froskens lyne, Peer Gynt, Koseputa i Paris.

I år spiller Coby forestillingen LANGLIGGER, egalgenhumoristisk dokumentarteater om sitt år som langtidspasient på St. Olavs Hospital. 

Under festivalen vil også Jaap den Hertog  dukke opp med sitt Panopticum, et miniteater, der han i løpet av 6 minutter spiller forestillingen Koseputa i Paris for fire tilskuere av gangen.

Omvlee har alltid lekt med former og farger.

Gjennom årene med teater har hun fått romslige muligheter til å utvikle scenografi,teaterdukkerog rekvisitter. Det er 15 år siden hun begynte med billedkunst som selvstendig uttrykk. Dette er også blitt til en naturlig del avLANGLIGGER, både visuelt og som en del av dokumentarens innhold. Vi får altså et rikt møte med hennes kunst, både i og utenfor teaterrammen.

Som ansvarlig for festivalens kunst har Brit Dyrnes i samarbeid med Coby valgt ut kunstverk, noen helt ferske for anledningen.

Stangvikfestivalen ønsker derfor velkommen til en mangfoldig og fargerik utstilling i Bondehuset fredag 28. klokken 20.30, og til en unik dokumentarteaterkunst lørdag 28. klokken 21.

Scenografi av Gilles Berger og Jenny Hilmo, musikk/filmklipp Randi Størseth, regi/dramaturg/co-manus Anne Mali Sæther, teknikk Sune Schjelderup, og ikke minst  kunst, levd liv, manus og dokumentarfortelling med skuespiller Coby Omvlee i LANGLIGGER! 

 

 

Publisert: 19. juli 2018, 22:09