Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
CD-slippkonsert – «Stemmer fra Surnadal»

CD-slippkonsert – «Stemmer fra Surnadal»

Jon Olav Ørsal Fredag 2. mars 2012

Lørdag 3. Mars 2012 klokken 20.00 er det duket for en heidundrende konsert med det ypperste av sangere og musikere fra Surnadal i Storstuå på kulturhuset på Skei, hvor det vil bli urpremiere på alle de 13 låtene fra det helt nye Surnadals-albumet ”Stemmer fra Surnadal”. I tillegg blir det naturligvis mulighet for å kjøpe et rykende ferskt eksemplar av CD-en.

Rune Dalager er komponist for to av låtene og har produsert plata i samarbeid med Jostein Ansnes. Svanhild Husby, Hans Olav Settem, Per Holten, Ole Magne Ansnes og Karstein Mauset bidrar som komponister og vokalister i tillegg til at Tone Søyset Døving, Toril Moe, Silje Botten, Norvald Bondhus, Astrid Hyldbakk, Ingebjørg Loe Bjørnstad og Sigrid EV Bøe bidrar som sangere. Tone Søyset Døving vil i tillegg også være konferansier på selve konserten.

På scenen vil vi også finne et knippe meget kompetente musikere til å akkompagnere våre flotte sangstemmer på alle de nye låtene: Brage Kristian Einum (tangenter) og Torbjørn Kvande (bass), Rune Dalager, Ola Langli og Stein Boge (gitarer og tangenter). Andreas Kjøl Berg fra bandet ”22” med base i Trondheim (trommer/perkusjon) er eneste ”utabøgdes” innslag.

Prosjektet, som har pågått siden januar 2011 og er drevet av Rune Dalager og Jostein Ansnes, er et CD-prosjekt i samarbeid mellom Rockerommet Studio i Surnadal og Øra Musikk AS i Trondheim. Prosjektet innebærer innspilling, produksjon og utgivelse av en full-lengde CD-utgivelse med utelukkende nyskrevet musikk av og med musikere med tilknytning til Surnadal. Tekstene er også til dels nykrevne, men det er også hentet stoff fra Jørgen Gravvold, Hans Hyldbakk og Bjarne Østbø sine penner. Det musikalske innholdet spenner fra fine kjærlighetsballader og viser til litt mer poppete og rocka materiale, så her er det noe for enhver smak.

Øra Musikk AS med Jostein Ansnes og Steinar Larsen er utgiver av CD-en, som er spilt inn i Rockerommet Studio i Surnadal og Øra Studio i Trondheim. Plata er mikset av Rune Dalager, Jostein Ansnes og Rich Turvey i Parr Street Studios i Liverpool, hvor blant andre Coldplay spilte inn sine to første plater.

Sjelden har så mange av Surnadals musikalske utøvere vært samlet på en scene, så denne konserten vil du ikke gå glipp av! Det gjelder å være tidlig ute for å sikre seg billett.

Dette blir kanskje årets CD og årets konsertbegivenhet i Surnadal og på Indre Nordmøre?  Har du kjøpt billett?

Publisert: 2. mars 2012, 06:00