Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Bruk merkeband ved viltpåkjørsel

Bruk merkeband ved viltpåkjørsel

Jon Olav Ørsal Laurdag 7. januar 2012

Ved påkjørsler av hjortevilt skal politiet varsles på tlf 02800. Det er viktig at stedsangivelsen for påkjørselen oppgis så nøyaktig som mulig og at stedet merkes godt, feks med viltmerkebåndet. Dersom dyret forsvinner brukes båndet for å merke stedet der påkjørselen skjedde. Ettersøkshund kan da settes direkte på sporet, og dyret blir lettere å finne og avlive. Merkebåndene er gratis og formålet er at det ligger ett bånd i hver bil, forteller Ragnar Halle som er leder i den lokale viltnemnda.

Politiet må også få opplyst telefonnummer og navn slik at ettersøksjeger kan ringe tilbake for å få nødvendige opplysninger. Politiet videreformidler meldingen om påkjørselen til ettersøksjegere som har godkjente ettersøkshunder.

Merkebandet får du gratis på Surnadal kommunes Sørvistorg. I Todalen finnes slike merkeband til utdeling på ICA Todalen. Merkebandet er laget i papir med fluoriserende organe farge og er derfor lett synlig. På bandet står det oppskrift om hva du skal gjøre og hvordan du skal sikre skadestedet. Husk også egen sikkerhet med refleksvesten som du har liggende i bilen.

Publisert: 7. januar 2012, 06:00