Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Brøytebilen gikk rett i Lundebekken

Jon Olav Ørsal Måndag 2. februar 2015

Det er all grunn til å være forsiktig på det glatte føret måndag føremiddag. Brøytebilsjåføren var uheldig da han skulle snu på parkeringsplassen ved Talgøfabrikken, og sigla rett i Lundebekken. – Og det er ingen grunn til å være hovmodig, for nysnø oppå speilblank is er rett og slett farlig, og vi blir ikkje forundra om det er fleire som får seg ein ufrivillig luftetur i løpet av dagen.

redningsbil_3268

Sakte men sikkert på trygg grunn igjen. Foto: Jon Olav Ørsal

Verst er det sjølvsagt der det ikkje er strødd, og på mindre trafikkerte gardsvegar. Der er det all grunn til å være forsiktig både til fots og ved bruk av motoriserte kjørty.

Advarsel_3284

Generell advarsel! På instrumentpanelet til Volkswagen var det advarsel om glatt kjørebane i dag. Ta advarselen til følge! Foto: Jon Olav Ørsal

Likevel var det hell i uhell for brøytebilsjåføren, som hadde liten fart og som berre sigla på isen over plassen og ned i Lundebekken, med fronten først. Brøyteskjæret tok av for støten, og tålte den trøkken bra. Men for å kome seg opp på «fast grunn» måtte det bergingsbil til, og da var det kjekt å ha Nordmøre Bilberging i Surnadal, som var raskt på pletten for å assistere. For kranbilen til Nordmøre Bilberging var det for gjort å få brøytebilen på trygg grunn igjen.

Brøytebilen2_3279

Både brøyteskjæret og bilen såg ut til å være uskadd! Foto: Jon Olav Ørsal

 

Publisert: 2. februar 2015, 12:59